Stichting Vieren

Stichting Vieren

Sinds 2017 bestaat Stichting Vieren. De stichting heeft als doelstelling om evenementen te organiseren betreffende muziek en cultuur voor de gemeenschap van Roerdalen in het bijzonder en waar mogelijk het euregionale samenwerkingsverband als verbindingsmogelijkheid.

In de basis lettende hierbij op de betrokkenheid van jeugdigen in het bijzonder, in de voorbereiding en beleving van het evenement, zowel als deelnemers, uitvoerenden en bezoekers (samenwerking met opleidingen etc..)

Er kan sprake zijn van een Kunst- en Cultuurfestival, maar ook een activiteit ter bevordering van toneel of cabaret. Momenteel ligt de nadruk op het bevorderen van Stand Up Comedy in regio Roerdalen.

De huidige activiteiten worden in samenwerking met Kasteel Daelenbroeck uitgevoerd. Onderdeel van de huidige evenementen is Sjtank Op, een jaarlijkse benefietavond ten goede van een lokaal goed doel. Dit evenement is inmiddels een begrip. Naast het benefietspektakel zullen er meerdere comedy- en theateravonden georganiseerd worden.

\Jaarlijks werkt de Stichting samen met Gilde Opleidingen grafische vormgeving om een examenopdracht uit te voeren in de praktijk. De opdracht die leerlingen krijgen zijn dus op de praktijk berust en er is dus sprake van echte opdrachtgevers. Op deze wijze wordt cultuur in de regio dus ook een leertraject voor bepaalde studenten.

Stichting:
Paul van Lienen, Babette Voorn-Thissen, Peter op het Veld, Maurice Moors, Joshua Tuijtel en Ivo Heijnen.

Kom in contact
Locatie Kasteel Daelenbroeck
van der Renneweg 16
6075EJ Herkenbosch
Website:https://
E-mailadres:
Facebook:https://www.facebook.com/SjtankOp