Stichting Jeugd en Jongeren (KA-Huis)

Stichting Jeugd en Jongeren (KA-Huis)

Stichting Jeugd en Jongeren staat voor het jeugd- en jongerenwerk in Posterholt, vanuit het KA-Huis aan Hoofdstraat 68. Kijk hieronder wat er allemaal te doen is in “het KA”, doe mee of meld je als vrijwilliger:
 
Roncalli: Voor jongens vanaf groep 8, t/m ongeveer 17/18 jaar, is er wekelijks een groepsavond (van ongeveer 2 uur) in het KA-Huis, verdeeld over 6 groepen (per schooljaar). De oudste afdeling (1959!) afdeling binnen het KA heeft een afwisselend programma (zoektochten, bosspelen, sporten, ruiltochten, escape-rooms, zwemmen, enz). Daarbij bakt Roncalli al meer dan 50 jaar oliebollen voor het hele dorp op oudjaarsdag. Roncalli heeft elk jaar een eigen kleinkamp (weekend) en zomerkamp (samen met het Meisjesgilde) van maar liefst 8 dagen.
 
Het meisjesgilde is er (sinds 1962) voor meiden van circa 10 t/m 16 jaar. De groepsavonden duren ongeveer anderhalf uur waarin wekelijks andere activiteiten worden georganiseerd. De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en starten vanaf groep 7 van de basisschool. We houden ons onder meer bezig met dorpsspelen, speurtochten, bosspelen, sporten, knutselen, koken, kwissen, spellen, zwemmen, excursies, demonstraties, etc. Verder zijn er nog grotere gezamelijke activiteiten, waaraan alle groepen meedoen. Dit zijn onder andere de dropping, Sinterklaasavond, klein kamp, 8-daags zomerkamp met Roncalli, de carnavalsavond, schaatsen, zwemmen, etc. Jaarlijks hebben we onze grote wafelactie.
 
KinderVakantieWerk Posterholt bestaat al vanaf 1977. Met 5 dagen ZOMER-KVW, de HALLOWEENTOCHT en Kerst KVW. Met Sint Maarten is er een knutselmiddag, een fakkeltocht en een enorm Sint Maartensvuur. Het belangrijkste blijft ZOMER-KVW en het KERST-KVW. De “lijd(st)ors” bedenken elk jaar weer een super tof programma in het KA-Huis, in het dorp, maar ook in de bioscoop of een speeltuin of pretpark. Allemaal de bus in en op pad! 
 
Oranjecomite Posterholt organiseert jaarlijks het grote Koningsdag-feest samen met andere verenigingen in Posterholt. Met de ontvangst van de Gedecoreerden, het fietsversieren, de oranje-optocht, en een groots spellencircuit op de wei achter het KA-Huis. 
 
Volksdansgroep Afa Miranda danst al sinds augustus 1974 op de dinsdagavond en woensdagavond. Eerder als demonstratiegroep met optredens door de hele provincie met dansen en originele kostuums uit verschillende landen. Nu meer als ontspanning, voor de inmiddels volwassen leden. Kom kijken en doe mee! 
 
DanceBeat is een dansclub voor kinderen vanaf 4 jaar en voor tieners. We dansen op dinsdag, op moderne muziek. We treden een aantal keren per jaar op, zo hebben we eens in de Oranjerie gedanst en bij carnavalsfeesten e.d. Dan zorgen we voor een leuk programma dat past bij de activiteit waar we voor worden gevraagd. Natuurlijk hebben we daar mooie danskleren voor. Ieder jaar wordt er een Fantasiemiddag georganiseerd. Op die middag laten alle groepen dansen zien die ze geleerd hebben, en er gebeurt nog veel meer. Voor carnaval is er altijd een te gek carnavalsfeest. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan Sinterklaas, Kerstmis en de afsluiting van het seizoen. Heb je ook zin om bij deze gezellige en leuke dansclub te komen, kom dan gerust eens kijken.
 
De Feesnaeskes is de eerste, insigste én leukste kingervastelaovesvereiniging van Postert. Jidder jaor, in de waek van de 11devande11de, kinne alle Posterse kinger oet groep 5 toet en mit 8 vanne basissjool zich opgaeve om lid te waere vanne Feesnaeskes veur det sezoen. Doe kins vanalles waere: Prins, Prinses, Vors, Nar, Raodslid of Dansmarietsje. Mer veurdet ‘t zowied is, is d’r eers ein laoting. Es zich te väöl kinger opgaeve (d’r is mer plaats veur 21 kinger) dan mot de leiding döks jonges en maedsjes teleursjtelle. Gelökkig moge kinger die neet ingelaot waere aevegood mitsjpringe mit de Vastelaovend. En nag gelökkiger, väöl jonges en maedsjes doon det auch! Sjpringe det doon de Feesnaeskes héél väöl, want zie höbbe allerlei activiteite van de dialecmis, de resepsies vanne Biemösje en Dorsjvlaegels, ein optraeje oppe Bóntje Aovend vanne Biemösje, de Vastelaovesaovend van DanceBeat, van Roncalli / Meisjesgilde, de Sjoolcarnaval, de eige Posterse optoch, en tot sjlot de Boerebroelof
 
JCV de Dorsjvlaegels is ein Jeugcarnavalsvereiniging van Postert veur jongere van 14 toet en mit 18 jaor. Same trekke veer de hele Vastelaovend op mit CV de Biemösje (grote carnavalsvereiniging) KCV de Feesnaeskes. De Dorsjvlaegels pakke zich auch same mit nag ein aantal vereiniginge oet de regio. Beveurbeeldj , Herkenbosch, Melick en Vlodrop. Hiej trekke veer dan auch altied es d’r ein Prinsebal of Resepsie is haer. Angersom natuurlijk auch, zie komme auch nao Postert toe.  
 
KA-Huis Weekendwerk/Goozebumps: Het 'Weekendwerk' organiseert alle activiteiten in het weekend. Dat varieert van knutselmiddagen of kindertheater voor de kleintjes, tot disco avonden voor de jeugd en de bekende jaren-80 avonden voor de nog oudere jeugd. Dankzij Goozebumps is er elk jaar live music in town.
 
Kortom...... Stichting Jeugd en Jongeren zorgt voor bruisend jeugd- en jongerenwerk in Posterholt, vanuit het KA-Huis. Doe mee!!
Kom in contact
Locatie KA-Huis
Hoofdstraat 68
6061 CE Posterholt
Website:https://
E-mailadres:
Facebook:http://@KAHuisPosterholt