Schaakvereniging De Postertoren

Schaakvereniging De Postertoren

Schaakvereniging De Postertoren is een kleine, gezellige vereniging die plezier in het schaken en de sociale "after-schaak" activiteiten hoog in het vaandel heeft staan, maar die daarnaast ook sportief wil presteren en mee speelt in de competities van de Limburgse Schaakbond. Vaak wordt gedacht dat schaken door de training van concentratie en discipline vooral voor de jeugd waardevol is, maar ook voor volwassenen en zeker voor ouderen is schaken een geweldige denksport. Het is een leuke sport, houdt de hersens lenig en actief, bevordert de concentratie en is bovendien leerzaam.

De Postertoren telt leden uit heel Roerdalen en kan wel wat nieuwe leden gebruiken. De vereniging heeft geen jeugdafdeling, maar mannen en vrouwen tot 100 jaar zijn van harte welkom. Schaken is voor iedereen te leren dus ook spelers die nog niet zo goed kunnen schaken zijn welkom. De Postertoren beschikt daarvoor over lesprogramma’s.

Opgericht in 1979 is men na omzwervingen via Posterholt, Melick, Herkenbosch en Vlodrop inmiddels weer terug in Herkenbosch waar elke maandagavond in de periode september-juni vanaf 20:00u wordt geschaakt in de Kasteelhof. Op die avonden wordt een interne competitie gespeeld die zodanig is opgezet, dat men elke week kan spelen maar dat men niet verplicht is om ook elke week te komen. Een aantal keren per jaar wordt er een avondje snelschaak georganiseerd, elk jaar rond kerstmis is er een toernooi dat ook open staat voor niet-leden en elk jaar in juni is er een gezellige feestavond.

Sfeer proeven of meer weten? Loop gerust eens binnen bij de Kasteelhof op maandagavond. U bent welkom!

 

Kom in contact
Locatie Kasteelhof
Kasteelhof 2
6075 GC Herkenbosch
Website:https://www.postertoren.lisb.nl
E-mailadres: