Koninklijke fanfare De Vriendenkring

Fanfare De Vriendenkring telt momenteel circa 160 leden, waarvan naast de 50 muzikanten, het bestuur, de ereleden, het damescomité en niet-spelende leden die actief deelnemen aan de wekelijkse repetities, acties, feesten en/of dagelijkse werkzaamheden.

De jaarlijkse activiteiten bestaan onder andere uit het verzorgen van een tiental concerten in en buiten de regio en het opluisteren van diverse optochten bij gemeentelijke, kerkelijke en culturele activiteiten. Vanaf 1999, met de eerste uitvoering van het showconcert Turn Back Time, voert de vereniging regelmatig groots opgezette cross-overconcerten uit. Sinds 1991 heeft de fanfare ook weer een jeugdfanfare en veel jeugd in opleiding. Een blaaskapel (sinds 1956) en een joekskapel (sinds 1983) zorgen voor een hechte band in de vereniging. Al met al een zeer gevarieerde agenda die elk jaar afgewerkt wordt met een jeugdige muziekvereniging. Dit alles getuigt van een zeer bloeiend verenigingsleven in Montfort.

De Vriendenkring is opgericht in het jaar 1883. In de jaren 1947 - 1954 behaalde de fanfare mooie successen, waardoor de vereniging op 7 augustus 1955 het predikaat "koninklijk" kreeg toegekend van Hare Majesteit de Koningin. De toenmalige dirigent Antoon Partouns had een groot aandeel in het muzikale leven van de Vriendenkring, alwaar hij tot 1959 verantwoordelijk was voor alle successen. Daarna kwamen er jaren met wisselende resultaten. De ommekeer begon met het gereedkomen van een eigen fanfarezaal in 1990. Hierna begon eind 1997 met dirigent Jan Koolen de uitbouw op muzikaal gebied. Dit leidde tot mooie resultaten: een prachtige eerste prijs met promotie naar de superieure afdeling en Limburgs kampioen op het federatief bondsconcours te Roermond in oktober 1998 met 321 punten; landskampioen in maart 1999 op de kampioenschappen te Venlo met 326,5 punten. In juli 2001, tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, behaalde de Vriendenkring met 88.2 punten een fraaie eerste prijs in de 1e divisie (superieure afdeling). In 2006 behaalde De Vriendenkring met Ad Lamerigts tijdens het federatief bondsconcours te Roermond in de eerste divisie een fraai resultaat met 84 punten. Ad Lamerigts werd opgevolgd door Jan Kitzen, die tot november 2011 de muzikale basis van de vereniging verder uitbouwde. Met de huidige dirigent René Schrader wordt deze ontwikkeling voortgezet. In oktober 2012 werd met René tijdens het concertconcours in de Oranjerie een fraaie resultaat behaald (86,33 punten in de eerste divisie). Bij het concertconcours 2016 werd dit resultaat overtroffen en behaalde de fanfare een 1e prijs met lof met 90,17 punten.

Kom in contact
Locatie Dörpshoes Mofert
Markt 14
6065AW Montfort
Website:http://www.vriendenkringmontfort.nl
E-mailadres:
Facebook:https://www.facebook.com/VriendenkringMontfort