Fluit- en trommelkorps St. Andreas

Fluit- en trommelkorps St. Andreas

Van de fluit wordt vaak gezegd dat dit instrument de menselijke stem het dichts benadert. Het fluit- en trommelkorps Sint Andreas heeft ze in alle soorten en maten. Van piccolo’s tot dwarsfluiten, maar ook grote alt- en basfluiten. Daarnaast beschikt het fluit- en trommelkorps over een uitgebreid slagwerkinstrumentarium. Naast kleine trom, grote trom en allerlei effectinstrumenten, heeft het korps ook melodische slagwerkinstrumenten zoals vibrafoon en basmarimba. Het repertoire varieert van traditionele marsmuziek tot moderne popmuziek. Ook klassieke stukken, musical- en filmmuziek en speciaal voor de unieke bezetting geschreven werken staan op het programma.

Het fluit- en trommelkorps Sint Andreas repeteert iedere vrijdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. De fluit- en slagwerklessen zijn over het algemeen overdag. De vereniging bezoekt regelmatig festivals waar het korps deelneemt aan optochten of podiumconcerten. Ook aan activiteiten in eigen dorp, zoals Sinterklaas, Koningsdag, Sint Maarten, Kerstmis en carnaval, geeft Sint Andreas graag medewerking. Een vriendschappelijke onderlinge band staat bij Sint Andreas hoog in het vaandel. Regelmatig worden gezamenlijke activiteiten op touw gezet die bijdragen aan hechte en gezellige familiegevoel.

Het fluit- en trommelkorps Sint Andreas Melick werd in 1935 opgericht. Sinds 1968 neemt het korps regelmatig deel aan concoursen. De prijzenkast is gevuld met diverse landelijke en provinciale titels. Gezellig samen musiceren voert de boventoon.

Aanmelden kan via ons secretariaat: www.sint-andreas-melick.nl.
Contactpersoon jeugdzaken Els Adams: elsmoens1958@outlook.com; tel. 06-25458060. Je kunt ons ook volgen op Facebook.

Kom in contact
Locatie Feel Fit Center Roerdalen
Apollolaan 2
6074 EH Melick
Website:https://www.sint-andreas-melick.nl
E-mailadres:
Facebook:https://www.facebook.com/fluitentrommelkorps.sintandreas