Fluit en Tamboerkorps Excelsior

Fluit- en Tamboerkorps Excelsior is opgericht in 1932 en is een van de 3 muziekverenigingen in Montfort. Het korps bestaat uit slagwerkers en fluitisten. We hebben een ruime diversiteit in slagwerkinstrumenten. Bijvoorbeeld: parade trommen, grote trom, marimba, bekkens, xylofoon, pauken, bongo’s. Als fluitist kun je kiezen uit een pijperfluit, piccollo of (alt-)dwarsfluit.

Showkorps
Excelsior is een showkorps. Dat wil zeggen dat we tijdens het marcheren bijzondere figuren lopen en deelnemen met een show aan taptoes. Kijk maar eens op YouTube naar de Taptoe Roermond 2019. Natuurlijk geven we ook enkele keren per jaar een concert en doen we mee aan activiteiten in het dorp.

Fluitensemble
Daarnaast biedt onze vereniging ook een fluitgroep aan: Flute-fire geheten. Deze groep is vooral gericht op gezellig samen muziek maken en geeft enkele keren per jaar een concert.

Jeugdleden
We hebben behoorlijk wat jeugdleden in onze vereniging. We vinden het belangrijk dat jeugdleden zich meteen betrokken voelen bij de vereniging. Ze mogen dus ook vanaf het begin deelnemen aan marcheerrepetities en optochten.

Daarnaast stimuleren we het deelnemen aan concoursen en examens.
We vinden het belangrijk dat leden de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen. Er zijn 2 vaste instructeurs, voor de slagwerkers en voor de fluitisten.

Meer weten
Kom gezellig een keer kijken bij de repetitie van het korps op zondagochtend om 10.00 uur in het dorpshuis in Montfort. Of bij de repetitie van Flute fire op maandag om 19.50 uur.

Kom in contact
Locatie Dorpshuis Montfort
Markt 14
6065 AW Montfort
Website:https://www.excelsior-montfort.nl/
E-mailadres:
Facebook:https://www.facebook.com/Fluit-en-Tamboerkorps-Excelsior-435828939926476/?ref=page_internal