Fanfare Wilhelmina

Fanfare Wilhelmina Vlodrop is een actieve muziekvereniging voor jong en oud en met een lange geschiedenis. Sinds 2014 hebben wij een unieke samenwerking met Fanfare St. Paulus uit Maria Hoop. We repeteren wekelijks op vrijdag met veel plezier samen in ons grote, gemeenschappelijke fanfareorkest. Dit doen wij afwisselend in ons eigen Muziekhome, Koebroekweg 1 in Vlodrop en in Maria Hoop. De repetitietijd is van 20.00 – 22.15 uur. Na afloop is er natuurlijk een gezellige nazit! 

Als gezamenlijke fanfare geven wij gedurende het jaar allerlei concerten en nemen wij deel aan activiteiten in en buiten Vlodrop en Maria Hoop. Denk hierbij aan het jaarlijkse Platzconcert in de open lucht, het Roergalmconcert samen met een andere muziekvereniging in de Roerstreek en het Oliebollenconcert rond de feestdagen. Met onze muziek nemen wij ook deel aan o.a. de carnavalsoptocht, het communiefeest en de intocht van Sinterklaas. Regelmatig klinkt onze muziek ook in de kerk. Als vereniging organiseren wij jaarlijks het Boerenoogstfeest met live muziek, o.a. door ons eigen korps. 

Fanfare Wilhelmina beschikt over een eigen jeugdopleiding met professionele docenten voor koperblazers, saxofoons en slagwerk. Samen met Harmonie Ons Genoegen uit Herkenbosch, hebben wij ene jeugdorkest voor de iets gevorderde leerlingen. De muzikale opleiding start al op de basisschool. Hier nemen het initiatief voor klassikaal muziekonderwijs, algemene muzikale vorming voor de allerjongsten en voor de wekelijkse repetities van het schoolorkestje.

Maak je graag muziek op een fanfare- of harmonie-instrument? Kom dan eens luisteren tijdens een repetitie of optreden. Plezier in het maken van muziek, staat bij ons voorop!

Kom in contact
Locatie Muziekhome Wilhelmina
Koebroekweg 1
6063 AS Vlodrop
Website:https://www.fanfarewilhelminavlodrop.nl
E-mailadres:
Facebook:https://www.facebook.com/fanfarewilhelminavlodrop