ZorgStart helpt jou aan een baan in de zorg

ZorgStart helpt jou aan een baan in de zorg

In Noord- en Midden-Limburg gaat ZorgStart van start. Een initiatief van veertien zorgorganisaties om inwoners met hart voor de zorg te begeleiden naar een baan in de zorgsector. Tegelijkertijd komt Zorgstart tegemoet aan de toenemende vraag naar personeel. Ook Roerdalen doet mee.

Veertien gemeenten in onze regio, waaronder de gemeente Roerdalen nemen deel aan ZorgStart. Dat betekent dat inwoners uit onze gemeente met interesse in de zorg zich bij ZorgStart kunnen oriënteren op een baan of opleiding in de zorgsector. Of je nu een zorgachtergrond hebt of niet. Iedereen is welkom.

Kans voor werkzoekenden zonder diploma maar met ‘hart voor de zorg’
Werkgevers in de zorg staan voor grote uitdagingen. Door de krapte op de arbeidsmarkt en de
toenemende zorgvraag neemt de vraag naar personeel toe. Volgens meerdere werkgevers is het opleidingsniveau niet het belangrijkste criterium voor het aannemen van nieuw personeel. Het gaat juist om de levenservaring, stevig in je schoenen staan en je kunnen verhouden tot de mensen die afhankelijk zijn van een hulpvraag. Dit biedt kansen voor werkzoekenden die ‘hart voor de zorg’ hebben, maar moeilijk aan een baan komen omdat ze niet over de juiste diploma’s beschikken.

Aanmelden
Na aanmelding bij ZorgStart wordt op maat en met persoonlijk advies de route naar een baan in de zorg gevormd. Ook werkgevers krijgen van ZorgStart ondersteuning bij de instroom van nieuwe medewerkers. Zet jij een eerste stap richting een baan in de zorg? Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.zorgstart.nl.

Op de foto: ZorgStart begeleidt inwoners naar een baan in de zorg

Foto©️: Gijs de Koning

Gepubliceerd: 20 OKT 2022 - 08:47