Zo komt de Markt in Vlodrop eruit te zien

Het centrum van Vlodrop wordt opnieuw ingericht. Hiermee wordt in januari 2023 mee gestart. Samen met inwoners en adviesbureau Plangroep Heggen heeft de gemeente hiervoor een ontwerp gemaakt. Kijk voor een impressie naar bijgaande video.

Wat is er al gedaan?
Voorjaar 2021: onderzoeken en metingen
Begonnen met bodem- en asfalt onderzoeken en inmeting van de Markt en omgeving. Denk hierbij aan de hoogtes van wegen, plein, inritten en drempels van woningen. Ook is er een werkgroep opgericht met daarin inwoners en ondernemers.

Zomer 2021: vragenlijst
Inventariseren van de ideeën en wensen van inwoners belangrijk. Daarom konden zij een digitale vragenlijst invullen. De inbreng hiervan is meegenomen in de ontwerpfase van de Markt en omgeving.

Najaar 2021: ontwerp
Samen met de werkgroep is een ontwerp gemaakt voor de Markt en omgeving. Hierbij zijn de ideeën en wensen van inwoners en ondernemers zoveel als mogelijk verwerkt. U kunt het ontwerp van nieuwe Markt bekijken in het filmpje hierboven.

Wat gaat er nog gebeuren?
2022: overige werkzaamheden
Voordat de werkzaamheden aan de Markt beginnen moeten er eerst nog een aantal andere werkzaamheden uitgevoerd worden. In het eerste kwartaal van 2022 wordt glasvezel aangelegd op de Markt en omgeving. In het tweede kwartaal gaat Enexis alle gashuisaansluitingen op de Markt en in de Kerkstraat vernieuwen. Na de bouwvakvakantie begint Provincie Limburg met groot onderhoud aan de Roerbrug in Sint Odiliënberg. Tijdens het onderhoud aan de brug loopt de omleidingsroute over de Markt in Vlodrop.

Januari 2023: schop in de grond
In januari 2023 start de inrichting van de nieuwe Markt en een gedeelte van de Kerkstraat. Tegelijkertijd wordt ook meteen het asfalt in de Grootestraat vernieuwd.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen? Via e-mail: herinrichting@roerdalen.nl. U kunt ook bellen naar projectleider Jo Claassen via (0475) 538 888.

Gepubliceerd: 21 DEC 2021 - 17:16
Laatste update: 28 DEC 2021 - 19:22