Zjér Bataille komt naar Posterholt!

Zjér Bataille komt naar Posterholt!

Altied Sjerp organiseert donderdag 25 mei met Zjér Bataille een bijzonder optreden in dorpshuis De Beuk in Posterholt. Zjér is geen onbekende in de Limburgse muziek. Hij is onder andere bekend door  De Zjér Bataille & de Sjenge erfgood show en Zinge Zjér Bataille & de Sjenge ’t plat weg.

Zjér Bataille, de pseudoniem van Ger Bertholet, staat voor kleinkunst, erfgoed en dialectverlies met een kwinkslag. met zijn muzikanten Lei Bego (gitaar en ukelele), Jan Hallema (contrabas) en Rogér Moréno (accordeon en viool) mee op een nostalgische muzikale reis terug in de tijd.

De reis begint op vrijdag 7 februari 1975. Op het NS-station in Maastricht vertrekt een bus met Limburgse jongeren naar de VARA-studio in Hilversum. Inzittenden zijn ook vader Wim en zoon Cor die in een televisieopname hun persoonlijk verhaal vertellen over de gevolgen van de mijnsluitingen. De leden van de cabaretgroep De Sjenge luisteren de uitzending op met hun liedjes. Wat is er gebeurd die dag en wat is er van hen geworden? De ramp van de mijnsluiting…

Na de pauze onderzoekt Bataille de mogelijkheid van een gezongen autobiografie en lost hij het verval van de Limburgse dialecten op.

Wanneer: donderdag 25 mei. Zaal is open om 19.00 uur programma start om 20.00 uur.

Waar: Dorpshuis de Beuk.  Nieuw Holsterweg 27, 6061 EG Posterholt

Prijs 10 euro. Op 25 mei aan de kassa 12 euro. Meer informatie op www.altiedsjerp, waar u ook de kaarten kunt bestellen. U krijgt dan een kaartje via de mail (handig of via een print of op de telefoon).

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij AutoBustin, Roermondseweg 60 6061 GC Posterholt en Eetcafé Liebes, Hoofdstraat 95, 6061 CB Posterholt.

Gepubliceerd: 11 MEI 2023 - 07:55