Zeven Roerdalenaren Koninklijk onderscheiden

Zeven Roerdalenaren Koninklijk onderscheiden

Burgemeester Monique de Boer-Beerta heeft vanmorgen aan zeven inwoners van Roerdalen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. 

Emile van den Elshout uit Herkenbosch (57 jaar)
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden
De heer van den Elshout dient momenteel als Adjudant-Onderofficier (AOO) bij de Koninklijke Landmacht. Hij is tevens veteraan. Sinds 2005 is hij vrijwilliger bij de Interallied Military Organisation Sphinx. Daarnaast is hij sinds mei 2005 lid van de Bond van Wapenbroeders afdeling Roermond en Venlo, vanaf 2015 als bestuurslid. Sinds 2018 is hij actief als voorzitter. Daarnaast is hij sinds 2005 als vrijwilliger aangesloten bij de Vereniging Oud Mariniers. De heer van den Elshout was vrijwilliger (2005 – 2014) en bestuurslid (2014 – 2020) bij de Stichting Limburgse Veteranendag (SLVD). Hij is sinds 2005 betrokken bij de herdenkingen bij het Nationaal Indië Monument in Roermond. Ook is hij sinds 2018 vrijwilliger van het Veteranen Rapid Search Team.

Henk Beckers uit Sint Odiliënberg (72 jaar)
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Sinds 1984 is de heer Beckers lid van Vogelwacht Limburg. Sinds 1996 maakt hij deel uit van het bestuur en sinds 2013 is hij voorzitter van de Vogelwacht Limburg. Ook is de heer Beckers lid van de Vogelwerkgroep De Roerstreek. Hij is al meer dan 40 jaar lid van Tennisclub Potec in Posterholt. Hier maakt hij deel uit van een hechte groep vrijwilligers. Hij is de coördinator van de vrijwilligers voor het onderhoud. Daarnaast is hij sinds 2005 vrijwilliger onderhoud en advies bij Natuurbegraafplaats Bergerbos in Sint Odiliënberg. Hier is hij bijna dagelijks te vinden.

Ton Abels uit Vlodrop (58 jaar)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Abels was van 1980 tot 2015 verbonden aan de parochie Haler (gemeente Leudal) als misdienaar en acoliet. Daarnaast is hij sinds 1990 verbonden aan Scouting Tungelroy. Hiervoor organiseerde hij jarenlang het weekendkamp. Sinds 2006 tot heden regelt hij de administratie voor de scouting. Bij Parochie Heilige Martinus in Vlodrop zorgt de heer Abels voor de administratie en zit hij tevens in het kerkbestuur. Daarnaast heeft hij zich onder andere ingezet voor de oprichting van het oorlogsmonument op het parochiekerkhof in Vlodrop. De heer Abels is mantelzorger voor zijn broer.

Ben Beckers uit Montfort (76 jaar)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Beckers is al 65 jaar muzikant en lid van Koninklijke Fanfare De Vriendenkring uit Montfort. Hij is bij de fanfare als vrijwilliger actief als ‘manusje van alles’. De heer Beckers is sinds 1995 penningmeester van De Zonnebloem afdeling Montfort. Hij organiseert met een groep vrijwilligers de wekelijkse woensdagmiddagbijeenkomsten. Sinds 1963 is de heer Beckers lid van blaaskapel De Eigenheimer. Ook is hij sinds 1969 lid van de EHBO afdeling Montfort. Bij het Gemengd Kerkelijk Zangkoor in Montfort is de heer Beckers al sinds 2008 een gewaardeerd lid.

Henk Dohmen uit Herkenbosch (65 jaar)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Dohmen is sinds 1963 lid van Hengelsportvereniging Sint Petrus Herkenbosch. Sinds 1983 als bestuurslid, in de functie van secretaris. Daarnaast is de heer Dohmen afgevaardigde in het VBC Roerdalen (Stichting Visstand Beheer Commissie Roerdal), een samenwerkingsverband tussen vier verenigingen die tot doel hebben de Roer weer toegankelijk te maken voor trekvissen als zalm en zeeforel. De heer Dohmen zorgt al vele jaren als mantelzorger voor zijn dochter en (ex) echtgenote.

Arnold van Riessen uit Herkenbosch (63 jaar)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer van Riessen is al sinds 1969 lid van Harmonie Ons Genoegen in Herkenbosch. Hier is hij actief als bestuurslid en vrijwilliger. Ook is hij al 35 jaar lid van Fanfare Wilhelmina Vlodrop als muzikaal leider van het jeugdorkest. Daarnaast is hij al 22 jaar lid en muzikaal leider van de Jachthoornblazersgroep Sint Hubertus Vlodrop. Van 1988 tot 2016 was de heer van Riessen lid en dirigent van joekskapel ‘Vief veur Twellef’. Het parochiecluster Roerstreek (parochie Sint Sebastianus) kan al sinds 1991 rekenen op zijn hulp als vrijwilliger. Ook zet hij zich sinds 2013 in voor de Stichting Dodenherdenking Herkenbosch.

Frits Smeets uit Posterholt (68 jaar)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Smeets is in 1979 bij de EHBO-vereniging Linne gestart met zijn vrijwilligerswerk. Als EHBO’er was hij tot 2020 actief bij zijn werkgever Gilde opleidingen in Roermond. Daarnaast was hij al die tijd actief bij de EHBO afdeling Montfort. De heer Smeets steekt veel tijd in zijn vrijwilligerswerk bij de Lokale Omroep Roerstreek (OR6). Bij deze omroep is hij als sinds 1990 actief als vrijwilliger. Hij vervulde allerlei verschillende functies van fotograaf, cameraman tot technicus.

Foto: Jacq Mestrom.

Gepubliceerd: 26 APR 2022 - 12:57
Laatste update: 26 APR 2022 - 14:00