Zaterdag 8 juni : 4e editie sjtuiterbal sjmiete

Zaterdag 8 juni : 4e editie sjtuiterbal sjmiete

Op zaterdag 8 juni organiseert schutterij Sint Urbanus uit Montfort voor de 4e keer het inmiddels bekende sjtuiterbal sjmiete. Dit spektakel begint om 13.00 uur bij ons schuttershome Urbanushof aan de Eerselenweg.

Teams bestaan uit minimaal 3 en maximaal 6 personen. Het is de bedoeling om een parcours van ongeveer 3 km in zo weinig mogelijk worpen, met een echte stuiterbal met een doorsnede van ongeveer 10 cm, af te leggen. Dit parcours gaat over zowel verharde als onverharde wegen. Ook dit jaar wordt door de teams vóór dat men vertrekt met de windbuks op kleine blokjes geschoten, waarmee men bonuspunten kan verdienen.

Bij het vertrek krijgt ieder team 1 krat bier en/of frisdrank mee (personen onder 18 jaar mogen wij geen alcohol verstrekken). Inschrijfgeld bedraagt 12,00 euro per persoon. Ook moet een borg van 25,00 euro voor de bal worden betaald. Dit bedrag krijgt men na afloop bij het inleveren van de stuiterbal terug. Men moet zelf zorgen voor een vervoermiddel van de krat bier en/of fris. Halverwege wordt gezorgd voor een hapje en drankje en wordt de biervoorraad weer aangevuld. Ook ná afloop staat voor iedere deelnemer weer wat te eten klaar. Dit is allemaal in de prijs inbegrepen. Na de prijsuitreiking maken we er nog een gezellige avond van.

Deelname geschiedt op eigen risico. Opgeven kan vanaf nu tot en met 6 juni bij Roel Gootzen: tel.: 06-24631903 of roelgootzen7@gmail.com of bij Huub Sliepen, tel.: 06-30337364 of huubsliepen@home.nl. Wil je weten hoe het spel in zijn werk gaat? Kijk dan eens op YouTube onder: Bosselturnier Höngen.

Gepubliceerd: 29 MEI 2024 - 19:01