WOZ-waarde ook in Roerdalen flink gestegen

WOZ-waarde ook in Roerdalen flink gestegen

Net als in andere gemeenten is ook in Roerdalen de WOZ-waarde flink gestegen. De gemiddelde stijging in onze gemeente bedraagt 18,3 procent.

In de eerste maanden van het jaar valt de WOZ-beschikking op de mat. Hoewel de huizenprijzen aan het dalen zijn, is de kans groot dat de WOZ-waarde van je woning toch weer gestegen is dit jaar. Dat komt omdat de WOZ-waarde van je huis de geschatte marktwaarde is op 1 januari van het vorige jaar. Een jaar geleden waren de huizenprijzen nog erg hoog waardoor de marktwaarde van je huis op dat moment hoger was.

Volgens gegevens van de Waarderingskamer ligt in de WOZ-waarde Roerdalen 18,3 procent hoger dan vorig jaar. Dat is ongeveer gelijk met omringende gemeenten. In Echt-Susteren en Maasgouw steeg de WOZ-waarde met 18 procent, in Roermond met 19,4 procent en in Leudal met 20,6 procent. Landelijk komt de gemiddelde stijging uit op 17 procent, maar er zijn ook uitschieters naar 29 procent.

De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van een aantal belastingen. Zo gebruiken gemeenten de WOZ-waarde als basis voor het heffen van onroerendezaakbelasting (ozb). De stijging van de WOZ-waarde betekent overigens niet dat je dit jaar ook 18,3 procent meer aan ozb kwijt bent. De gemeenteraad in Roerdalen heeft in december voor de ozb een gemiddelde stijging van 3,5 procent vastgesteld.

Gepubliceerd: 20 JAN 2023 - 18:43
Laatste update: 20 JAN 2023 - 18:47