Wensbus zit tegen het plafond

Wensbus zit tegen het plafond

Met een vijftigtal zeer enthousiaste vrijwilligers brengen wij met de Wensbus de inwoners van Roerdalen naar diverse bestemmingen binnen Roerdalen en de gemeentes Roermond en Echt. Dat doen we al bijna vier jaar en steeds meer inwoners ontdekken de mogelijkheden van de Wensbus. Helaas moeten we zo nu en dan ook ‘nee’ verkopen omdat de bus al volgeboekt is. En onze planners moeten dan mensen teleurstellen omdat het even niet kan. Ondanks dat proberen ze toch naar oplossingen te zoeken voor de mensen, soms lukt dat. Nu na vier jaar Wensbus rijden, zitten we dicht tegen onze grenzen aan.

We krijgen vaak de vraag: waarom niet een tweede bus inzetten? Dat zou inderdaad heel fijn zijn.
Maar, dat moeten we in financieel opzicht natuurlijk wel op kunnen brengen.

Het laten rijden van een bus kost maandelijks heel veel geld. Tot op heden zijn we gezond en gaan we de vijf jaar waarvoor we van de Provincie Limburg subsidie hebben gekregen zeker halen en zullen na die vijf jaar ook nog wat geld overhouden om nog een paar jaar door te kunnen gaan.

Maar we willen meer, daarom zullen we zo spoedig mogelijk weer een begroting bij de Provincie neerleggen om voor de komende vijf jaar subsidie te krijgen voor de aankoop of leasen van een nieuwe bus.

Nu worden wij geconfronteerd met zeer lange levertijden van nieuwe bussen en lopen tegen het probleem dat sommige automerken gestopt zijn met het produceren van bussen voor personenvervoer. Ook gewijzigde belastingsystemen helpen ons niet. Maar we zien een oplossing naderbij komen met hulp en inzet van een lokale garagehouder.

Daarnaast zijn we met een groep vrijwilligers bezig om te bekijken hoe we de bestaande bus ook kunnen blijven behouden in de toekomst. Dit gebeurt door middel van het zoeken naar en ontdekken van nieuwe vervoersmogelijkheden. Daarnaast hopen we natuurlijk ook financiële middelen te vinden, bij lokale bedrijven en de lokale overheid. We hopen dat velen ons financieel steunen en blijven steunen, zeker omdat we een stichting zijn met een ANBI-licentie.
Kunt u zich voorstellen dat we nee moeten blijven zeggen tegen mensen, die smeken om ritten met de Wensbus, omdat we vol zitten?

Kijk voor meer informatie op: https://wensbusroerdalen.nl/contact/ 

Wordt vervolgd…...

Gepubliceerd: 05 MEI 2022 - 10:19
Laatste update: 05 MEI 2022 - 10:25