Weer twee keer in één maand kermis in Posterholt

Weer twee keer in één maand kermis in Posterholt

Zoals de vlag er nu bijhangt, wordt er in Posterholt ook dit jaar weer twee keer in een maand kermis gevierd. Dat blijkt uit een update van de werkgroep Kèrmis Postert.

Eind februari heeft er overleg plaatsgevonden tussen de werkgroep kèrmis Postert, de kermisexploitant en een medewerker van de gemeente (MER) over de kermis in 2023. Hierin is gebleken dat de kermisexploitant het eerste weekend van september (2 september) niet voldoende en volwaardige attracties kan plaatsen vanwege diverse kermissen elders. Hij heeft dan ook moeten besluiten de kermis in Posterholt in het vierde weekend van september (23 september) te laten plaatsvinden. De horecaondernemers hebben wel reeds voor het eerste weekend van september entertainment geboekt. Daarom zal, evenals 2022, de kermis in twee weekenden plaats gaan vinden.

Wel heeft de kermisexploitant toegezegd om te kijken naar mogelijkheden voor het plaatsen van enkele kleinere attracties in het eerste weekend. De horeca zal ook de mogelijkheid bekijken om het vierde weekend toch nog beperkt entertainment te boeken.

Meer duidelijkheid volgt in het voorjaar. We hebben samen afgesproken om in september een vervolgoverleg te hebben waarin we allen de intentie hebben om vanaf 2024 weer één groots kermisweekend in ons dorp te organiseren. We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen.

Leon (Vurenhof)
Paul en Ellen (eetcafé Liebes)
Nico (café de Sport)
Frank Demarteau
Rob Vernaus
Gemeente Roerdalen (MER)

Gepubliceerd: 21 MAA 2023 - 20:46