Wandelgroep 55-plus Montfort weer actief

Wandelgroep 55-plus Montfort weer actief

Na een tijd van coronamaatregelen, komen wij weer samen in beweging, en dat voelt goed…

Donderdag 27 januari om 10.00 uur verzamelden een twaalftal inwoners zich op het Kerkplein. Alwaar werklieden van onze gemeente drukdoende waren om de nieuwe beplanting van de perken een finishing touch te geven, wat er nu al mooi en strak uit ziet. Een hele verbetering!
Na weer een coronaperiode van geen activiteiten vertrokken wij eindelijk voor een wandeltocht. Eindelijk het kon en mocht weer! Ondanks het druilige weer was het weer heerlijk om samen op te trekken en om na een tocht van ruim 8 kilometer Biej John de Vogel aan te landen, waar wij warm onthaald werden op een warme consumptie. Het voelde goed om de opgerekte spieren effe rust te gunnen.
Wij lopen steeds wisselende routes, in en rondom ’t mooie Montfort. Tijdens de wandelingen van ongeveer een uur en drie kwartier, valt er steeds van alles te ontdekken, belangstelling voor elkaar, nieuwtjes worden gedeeld, elke week ontmoeten wij elkaar in de mooie omgeving en natuur van ons dorp.
Wil je ook met ons erop uit trekken? Vooraf opgeven is niet nodig, de wandelgroep vertrekt met wie aanwezig is, stipt 10.00 uur, vanaf het Kerkplein. Aan deelname hieraan zijn geen kosten verbonden.

Jeu de Boules
Vrijdag 28 januari speelden wij voor de derde keer vanaf begin december (corona gooide roet in het eten) onze geliefde sport in de binnenbanen in Posterholt. Door bemiddeling van Frans Peeters mogen wij van deze verwarmde en verlichte banen tegen een kleine vergoeding gebruikmaken. In de winterperiode vertrekken wij gezamenlijk op vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur vanuit de Dijkhof (onze thuisbasis). Lenie zorgt voor de koffie enz. en neemt deze van huis mee.
Wil jij ook samen met ons deze gezellige sport pétanque beoefenen? Vooraf opgeven is niet nodig, de jeu de boulers vertrekken met wie aanwezig is, stipt 14.00 uur aan het pleintje van de Dijkhof. Jeu de boulesballen zijn voor jou aanwezig. Kosten voor deelname voor de binnenbanen bedragen 1,00 euro en 0,50 eurocent voor de koffie. Spelen op de buitenbanen op Dijkhof is gratis.

Herengym, 55-plus
Inmiddels hebben wij al twee keer kunnen en mogen gymmen en sporten in de Sporthal De Koeweide. Sinds maandag 31 januari kunnen we weer, na een hete douche, gebruik maken van de kantine, voor de derde helft met Huub als onze gastheer. Het is heerlijk om te gymmen en om na een potje sporten, na te kletsen in de kantine. Elke maandagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur zijn wij actief en sportief bezig om conditioneel en mentaal in vorm te komen en te blijven. Het doet het lijf en de geest goed!

Wil jij ook met ons mee sporten? Kom eens kijken en/of enkele keren vrijblijvend meedoen. Informeer je naar de mogelijkheden en overtuig jezelf. Deelnemers betalen een contributievergoeding.

Gepubliceerd: 02 FEB 2022 - 08:23