Wandel mee met Wim Tegels langs de Roer

Wandel mee met Wim Tegels langs de Roer

Wim Tegels uit Vlodrop houdt zondagmiddag 5 maart een wandeling van circa 4 km langs de Roer rond het dorp Vlodrop. Tijdens de wandeling vertelt Wim over Vlodrop, ‘ut durpke aan de Roer’ dat onlosmakelijk verbonden is met deze meest natuurlijke rivier van Nederland. Wim laat zien waarom de natuur langs de Roer zo uitzonderlijk en uniek is. Al wandelend wordt ook de dreiging van de Roer zichtbaar.

Wim bezoekt ook Kasteel ‘Het Steenen Huys’ met een speciale rondleiding door het normaal voor publiek gesloten Rijksmonument. Als de huidige plannen van Waterschap Limburg doorgaan, dan is het in stand houden van dit cultureel erfgoed voor toekomstige generaties vrijwel onmogelijk. Tijdens het bezoek wordt het duidelijk waarom het roer om moet bij het waterschap. Of, om het in het Limburgs te zeggen: “Der môt get gebeure!!” Wim legt uit wat op initiatief van de bewoners al aan het gebeuren is, hoe gemeente Roerdalen met de bewoners samenwerkt aan een hoogwaterwacht.

Programma:
Ontvangst om 13.30 uur met koffie en vlaai in de Sporthal in Vlodrop, Angsterweg 8.
Rond 16.00 uur einde van de wandeling met drankje in de Sporthal. Deelname is gratis.
Om te weten hoeveel vlaai en bitterballen te bakken, wordt het op prijs gesteld om even vooraf per mail aan te melden: wimtegels@gmail.com. 

Gepubliceerd: 01 MAA 2023 - 19:03