Vraag financiële regelingen vóór 31 december aan

Vraag financiële regelingen vóór 31 december aan

Komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering? Of voor de energietoeslag? Of bent u mantelzorger en heeft u recht op de Mantelzorgwaardering? Vraag die dan vóór het eind van het jaar aan. Komt u er niet helemaal uit? Dan kunnen de vrijwilligers van het formulierensteunpunt u helpen.

Mantelzorgwaardering
De Mantelzorgwaardering is een bedrag van 175 euro voor mantelzorgers van 12 jaar en ouder. U komt in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering als u dit jaar langer dan drie maanden minstens acht uur per week voor iemand heeft gezorgd. U woont in de gemeente Roerdalen óf in een andere gemeente maar u verzorgt wél iemand uit de gemeente Roerdalen. Op www.roerdalen.nl/mantelzorgwaardering leest u hoe het werkt. U vindt hier ook een aanvraagformulier.

Collectieve zorgverzekering
De gemeente Roerdalen biedt samen met zorgverzekeraar CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen. Deze verzekering is uitgebreid met extra vergoedingen zoals brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. U kunt kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren. Op www.roerdalen.nl/welke-zorgverzekering-past-het-beste-bij-u leest u wat de voorwaarden zijn. U kunt de zorgverzekering hier ook aanvragen.

Energietoeslag
Inwoners met een laag inkomen kunnen via de gemeente een energietoeslag aanvragen van netto 1300 euro. Het geld van deze vergoeding komt van de Rijksoverheid. U kunt deze energietoeslag nog tot 31 december aanvragen. Daarnaast maken we als gemeente zelf extra geld vrij voor een extra energietoeslag. Deze is bedoeld voor inwoners met een laag middeninkomen (120 tot 150% van de bijstandsnorm). Valt u in deze doelgroep? Dan kunt u een energietoeslag van netto 500 euro aanvragen via www.roerdalen.nl/energietoeslag. Dit kan nog tot 10 januari 2023.

Formulierensteunpunt
Wilt u een financiële regeling aanvragen, maar vindt u het invullen van de formulieren lastig. Kom dan naar het formulierensteunpunt. De vrijwilligers van het formulierensteunpunt helpen u graag. Zij nemen alle tijd om naar uw vragen te luisteren, met u mee te lezen en u te helpen. U vindt het formulierensteunpunt op maandag tussen 10.00 en 11.30 uur in het Dorpshuis, Markt 14 in Montfort (Tweede Kerstdag gesloten) en op donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur in het Laco Feel Fit Center, Apollolaan 2 in Melick.

Gepubliceerd: 22 DEC 2022 - 08:41