Voorjaar bij tennisclub Melick

Voorjaar bij tennisclub Melick

Het lijkt nog een beetje vroeg, maar bij de Lawntennisclub Melick hebben ze het voorjaar al in de bol. De onderhoudscommissie is gestart met het voorjaarsonderhoud.

Deze ‘grote beurt’ voor gravelbanen is voor tennisclubs een ingrijpende en kostbare klus. LTV Melick hanteert hiervoor sinds enkele jaren de zogeheten Losser-methode. Daarbij wordt de vervuilde en versleten toplaag verwijderd en vervangen door nieuw gravel. Het is nog steeds een flink karwei. Maar het grote voordeel is dat het met behulp van lichte werktuigen in eigen beheer kan worden uitgevoerd. De investering hiervoor is vrij snel terugverdiend.

LTV Melick is graag bereid om collega-verenigingen in Roerdalen te informeren over deze effectieve methode. Interesse? Neem contact op met Nico Walbrecht, voorzitter van de onderhoudscommissie via nico.walbrecht@ziggo.nl. 

Voor de voorjaarsbeurt steken ieder jaar veel leden de handen uit de mouwen. Vanwege corona gebeurt dat dit jaar in kleine groepjes. Als de weersomstandigheden meezitten en de coronamaatregelen versoepeld worden, kunnen de leden van LTV Melick al vanaf februari weer tennissen op banen zo strak als een biljartlaken.

Gepubliceerd: 08 JAN 2022 - 15:50
Laatste update: 08 JAN 2022 - 15:51