Voetbaljeugd van SVH’39 wint finale van Zwaluwentoernooi

Voetbaljeugd van SVH’39 wint finale van Zwaluwentoernooi

Het jeugdteam JO19-1 van SVH’39 uit Herkenbosch heeft in Uden de finale van het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi in de 3e klasse B gewonnen.

In een zinderende finale kwamen de Herkenbosschenaren tot twee keer toe terug van een achterstand. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel, waarna er een spannende strafschoppenserie aan te pas moest komen. Hierin trokken boys uit Herkenboshc aan het langste eind.

Het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi is een activiteit van de KNVB. De opbrengst van het inschrijfgeld komt ten goede van de Zwaluwen Jeugd Actie. De helft van dat bedrag gaat naar het Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren en is bestemd voor onderzoek naar spierziekte bij jongeren. Met de andere helft kunnen deelnemende voetbalverenigingen een subsidie aanvragen, bijvoorbeeld voor het maken van een invalidentoilet, een uitje voor een G-team, het weghalen van drempels zodat iemand met een rolstoel ook de kantine in kan en spelmateriaal voor bijvoorbeeld blinden- en dovenvoetbal.

Het succesvolle team wordt aanstaande vrijdag vanaf 19.00 uur gehuldigd op het ‘Bal der Kampioenen’ in de kantine op het sportpark. 

Foto:©️Facebook SVH

Gepubliceerd: 08 JUN 2023 - 09:34
Laatste update: 08 JUN 2023 - 09:37