Verenigingsschieten bij St. Sebastianus 

Verenigingsschieten bij St. Sebastianus 

Heb je altijd al als een echte OLS-schutter onder de buks willen staan? Wil je eens uitproberen hoe goed jij je zenuwen onder bedwang kunt houden?

Zaterdag 3 september organiseert schutterij, fluit- en trommelkorps St. Sebastianus het jaarlijks dorpsschieten om geïnteresseerden kennis te laten maken met de schutterij. Tijdens deze super gezellige activiteit kunnen verenigingen, families, vriendengroepen, bedrijven etc. zich met elkaar meten onder de schietboom. Dit kan in drietallen of in zestallen.

Bij het dorpsschieten kunnen zestallen of drietallen een schietkaart kopen om vervolgens onder deskundige leiding van een buksmeester te proberen de 18 dan wel 9 punten af te schieten. Bij het dorpsschieten wordt de regel gehanteerd dat als het eerste schot van een schutter mis is, dit als proefschot geldt en de schutter alsnog drie pogingen krijgt om zijn 3 punten af te schieten.

Rond 17.30 uur starten de teams die geen missers hadden met het zogenaamde kavelen om de prijzen, bestaande uit de wisselbekers en drie mooie bekers voor de eerst drie van zowel het zestalschieten als het drietalschieten.

Het is uiteraard mogelijk om meerdere schietkaarten te kopen en een kans te maken op de titels. Dit is echter aan kleine voorwaarden verbonden. Het reglement is beschikbaar bij de schietcommissie die dag.

Het verenigingsschieten start om 15.00 uur op het schietterrein aan de Steegstraat. Vanwege de wapenwetgeving moet iedere deelnemer zich kunnen legitimeren; Denk er s.v.p. aan dat je een legitimatiebewijs bij je hebt!

Gepubliceerd: 24 AUG 2022 - 09:09
Laatste update: 26 AUG 2022 - 09:48