Vekoma breidt uit op oud voetbalveld in Vlodrop

Vekoma breidt uit op oud voetbalveld in Vlodrop

Vekoma in Vlodrop gaat fors uitbreiden. De attractiebouwer gaat op het voormalige voetbalterrein aan de Angsterweg een assemblagehal, magazijn en kantoor bouwen. De procedure om het bestemmingsplan te wijzigen is inmiddels in gang gezet.

Vekoma is in 1926 ontstaan als producent van ploegen en andere landbouwwerktuigen. Sinds eind jaren zeventig legt het bedrijf zich toe op de productie van achtbanen en andere zogenaamde ‘thrill rides’ voor pretparken. Inmiddels is Vekoma uitgegroeid tot een internationaal concern dat de huidige bedrijfslocatie aan de Schaapsweg is ontgroeid. Vanwege een gebrek aan ruimte en de verouderde bebouwing op de huidige plek worstelt het bedrijf met huisvestingsproblemen. Daarom heeft Vekoma de gemeente gevraagd om haar activiteiten te mogen uitbreiden op de voormalige voetbalvelden aan de Angsterweg in Vlodrop. Dat plan is nu verder uitgewerkt.

Vekoma Rides is van plan op deze nieuwe locatie bedrijfsgebouwen te realiseren ter grootte van circa 20.000 m². De beoogde uitbreiding zal in fases uitgevoerd worden. In de eerste fase worden de fabrieks-/assemblagehal en het magazijn (12.000 m²) verplaatst van de oude bedrijfslocatie naar de nieuwe bedrijfslocatie. Daarna komen het kantoor (6.600 m²) en het bedrijfsrestaurant (600 m²) aan de beurt. Ook worden er parkeervoorzieningen aangelegd. Het kantoor komt aan de noordzijde (de Vlodropse kant) van de nieuwe bedrijfslocatie en bestaat uit drie bouwlagen met een maximale hoogte van 20 meter. Aan de zuidkant komt de fabrieks-/assemblage en -opslaghal met een bouwhoogte van maximaal 17 meter.

Voor de realisatie van het plan is een bestemmingsplanwijziging nodig. Het ontwerpplan ligt inmiddels ter inzage. Na afloop van de zienswijzeperiode beslist de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Op de foto: Impressie van de nieuwe bedrijfslocatie van Vekoma aan de Angsterweg in Vlodrop.

Tekst: Redactie RoerdalenNU.nl - Impressie: Bureau Phidias

Gepubliceerd: 08 DEC 2022 - 08:17
Laatste update: 08 DEC 2022 - 09:50