Twee Melickenaren officieel gekozen in Provinciale Staten

Twee Melickenaren officieel gekozen in Provinciale Staten

Melick is met twee inwoners vertegenwoordigd in Provinciale Staten. Herman Nijskens en Iloy Goossen hebben vandaag te horen gekregen dat ze officieel gekozen zijn. Dat gebeurde tijdens een openbare bijeenkomst van het centraal stembureau in Maastricht.

Goossen stond nummer 10 op de lijst van de BoerBurgerBeweging. Met precies dat aantal maakt de grote winnaar van de verkiezingen zijn opwachting in Provinciale Staten van Limburg. Nijskens stond nummer 2 op de lijst van de VVD, die vijf zetels kreeg toegewezen.

Van de 47 zittende Statenleden zijn er 22 herkozen, 25 Statenleden zijn nieuw gekozen. Henk van der Linden uit ’t Reutje-Sint Odiliënberg keert niet meer terug in Provinciale Staten. Zijn partij Lokaal Limburg haalde twee zetels. Van der Linden stond in kieskring Venlo op de zesde plaats.

De 47 gekozen Statenleden worden van hun verkiezing op de hoogte gesteld en verzocht zo spoedig mogelijk bekend te maken of zij hun benoeming aanvaarden. Tijdens de Statenvergadering van 29 maart worden ze geïnstalleerd en leggen zij de verklaring en belofte of de eed af.

Overigens hebben beide Melickse kandidaten laten weten dat ze de functie zullen aanvaarden. 

Gepubliceerd: 23 MAA 2023 - 19:34
Laatste update: 24 MAA 2023 - 08:16