Twee markten op één dag in Roerdalen

Twee markten op één dag in Roerdalen

Zo zitten we twee jaar nagenoeg opgesloten tussen onze eigen vier muren en zo hollen we van de ene festiviteit naar de andere. Tussen de diverse festivals die zich deze maand op Roerdalense bodem afspelen, kunnen we zondag zelfs op twee plaatsen tegelijk de marktkramen afschuimen. In Herkenbosch is de Sint Janmarkt en in Posterholt de Summerfair. Beide zijn na een onderbreking van twee jaar weer terug.

De Sint Janmarkt is (het Sint Jansfeest begint eigenlijk pas na zonsondergang op 23 juni) is al meer dan 30 jaar een begrip in de regio en trekt veel bezoekers. Door het hele centrum van Herkenbosch staan zo'n 200 mooie en bijzondere kraampjes met veel handgemaakte producten. Jong en oud kunnen hier genieten van veel vertier en lekkernijen. En natuurlijk zijn er ook mooie terrassen waar je met een goed glas bier, wijn of iets anders het spektakel van een afstand kunt aanschouwen. Zo is er een uilenshow, Clown Milko, een levend standbeeld (nummer twee in Europa), optredens van dansgroepen, diverse dj's en liveoptredens van de lokale gastronomie, een glasgraveerder, een ballonnenclown voor de kinderen en nog veel meer. Dit alles dus op zondag 19 juni van 10.00 tot 17.00 uur in het centrum van Herkenbosch.

Een grote variëteit aan branches, presentaties van verenigingen, een kermis voor de kinderen, een American Car Meeting, veel muziek en gezellige terrasjes zijn diezelfde dag de ingrediënten van de gratis toegankelijke Summerfair in Posterholt. 

Van oudsher is op Vaderdag in Posterholt de Vaderdagbraderie. Sinds 2019 is dit een braderie onder de naam Summerfair. Er is een gevarieerd aanbod aan branches: verenigingen die zich profileren, leuke winkeltjes met stands buiten hun deur, gezellige terrasjes, demonstraties, eten uit alle windstreken en vooral heel veel muziek. Ook komt er een kermis voor de kinderen. Op het terras van Vurenhof zijn tijdens een American Car Meeting klassieke Amerikaanse auto’s te bewonderen.

De Summerfair wordt in eigen beheer georganiseerd en zonder winstoogmerk. Het voornaamste doel is een gezellige braderie voor het dorp te behouden. De Summerfair in Posterholt wordt gehouden op de Hoofdstraat (tussen de rotonde en de Vurensteeg). De markt gaat om 11.00 uur open en duurt tot 17.00 uur. 

Gepubliceerd: 16 JUN 2022 - 07:49
Laatste update: 16 JUN 2022 - 07:51