Twee keer kermis in één maand in Posterholt

Twee keer kermis in één maand in Posterholt

Ja, u leest het goed. Na jaren geen kermis meer gehad te hebben, krijgt Posterholt dit jaar maar liefst twee keer kermis binnen één maand. Hoe dan?

Volgens een jarenlange traditie is in Posterholt in het eerste weekend van september kermis. Door het afhaken van de kermisexploitanten en corona is er in Posterholt een paar jaar geen echte kermis meer geweest. Wel is een poging van de Summerfair om voor de braderie op Vaderdag enkele attracties naar Posterholt te halen gelukt. Al met al dreigde het volksfeest voor Posterholt verloren te gaan.

De Posterholtse horeca - café de Sport, eetcafé Liebes en Vurenhof Boerengolf - wil graag de oude kermistraditie weer laten terugkeren. Zij hebben de handen ineen elkaar geslagen en voor het eerste weekend van september (3 tot en met 5 september) een leuk kermisprogramma samengesteld. Er zijn dj’s en livebands; kortom voor elk wat wils in de Posterse kroegen.

Kermisexploitanten
De gemeente had echter inmiddels de kermisexploitanten gevraagd (de horeca was hier niet van op de hoogte) ook een kermis te organiseren. Omdat de kermisexploitanten (naar nu blijkt) in het eerste weekend van september niet aanwezig konden zijn, komen ze in het weekend van 24 tot en met 26 september met hun attracties naar Posterholt.

Snapt u het nog? Nou, feit is dus dat we twee keer kermis hebben in Posterholt. Van 3 tot en met 5 september in de horeca en van 24 tot en met 26 september op de markt.

De horecaexploitanten zijn inmiddels in gesprek met de gemeente om in de toekomst in gezamenlijkheid het kermisweekend als vanouds weer op de Posterse evenementenkaart te zetten. Voor dit jaar is dat echter niet meer mogelijk. Het streven is om de kermis weer in het eerste weekend van september op de kalender te krijgen, want dat is van oudsher het Posters kermisweekend.

Plannen
Er zijn al volop plannen voor volgende jaren. Daarbij willen we meer mensen en verenigingen gaan betrekken zodat het hele dorp weer ouderwets kermis kan vieren. Meer informatie volgt na de kermis (die van het eerste weekend dus).

Ellen en Paul (eetcafé Liebes), Nico (café de Sport, Leon (Vurenhof Boerengolf), Rob Vernaus en Frank Demarteau

Reactie gemeente
Zoals dat hoort heeft de redactie van RoerdalenNU.nl in het kader van hoor en wederhoor de gemeente Roerdalen om een reactie gevraagd.
Wethouder Jan Smits zegt er het volgende over:

“Twee keer kermis in Posterholt, dat is dus dubbel feest. Maar een kermis in het traditionele weekend is natuurlijk het mooiste. Dat lukte dit jaar niet zoals ook in het artikel staat. Hierbij lijkt het alsof wij als gemeente een rol hebben in het organiseren van de kermis. We merken dat dit nog steeds bij veel mensen leeft. De gemeente organiseert geen kermis, wij faciliteren alleen met een vergunning etc. Er is dus voor Posterholt geen opdracht gegeven voor het organiseren van een kermis. Het organiseren van een kermis in onze dorpen doen de kermisexploitanten zelf. In Posterholt zijn er ook gesprekken geweest om iets samen te doen, maar dat is niet gelukt. Hopelijk kan het volgend jaar wel weer samen. Fijne kermis!”


Op de foto: De horeca houdt in het eerste weekend van september kermis, de attracties komen in het laatste weekend.

Gepubliceerd: 14 JUL 2022 - 10:56
Laatste update: 15 JUL 2022 - 15:12