Trek zondag mee in de Sacramentsprocessie in Sint Odiliënberg

Trek zondag mee in de Sacramentsprocessie in Sint Odiliënberg

Vanaf de 13e eeuw trekken ook in de Roerstreek op Sacramentsdag processies door de dorpen, dit jaar voor het eerst alleen in Sint Odiliënberg. De processie in Berg is geen gewone Sacramentsprocessie. Het is een religieus en historisch cultureel schouwspel. Een deel van de deelnemers is verkleed in het kader van het thema: "Leven als volgeling van Christus". Er zijn groepen: Engelbewaarders, Mariagroep, Evangeliegroep, Sacramentengroep, Wirogroep en Doopselgroep. Zo is de processie een beeld van Gods Volk onderweg altijd en overal.

Een processie is een bidtocht en meer dan dat. De deelnemers trekken rond en vragen om zegen over alle mensen in de dorpen, in de buurschappen, in hun gezin en familie en de hele wereld, om vrede, het einde van de oorlogen, en om troost voor ieder die verdriet heeft.

God zelf trekt met ons mee en zegent ons. Van tijd tot tijd stopt de processie bij een rustaltaar in een buurtschap, dat met bloemen en vaak ook met tekeningen op het wegdek is versierd, om te zingen, te bidden en de plaats en de mensen te zegenen met het Allerheiligste. Die bescherming en die hulp hebben we allemaal nodig - ook als we niet zo vaak of zelfs nooit in de Basiliek komen.

Net zoals U Christoffel in de auto plakt, een palmtakje wil hebben en het askruisje. Wij willen U vragen met ons om mee te trekken, gecostumeerd of in Uw gewone kleding. Passief toekijken is mooi maar actief meedoen beter! Opgave: zusters Priorij Thabor, tel. 0475 532 074.

Gepubliceerd: 16 JUN 2022 - 08:20