Tijdelijke woningen in Melick wachten op stroom

Tijdelijke woningen in Melick wachten op stroom

De brievenbussen hangen al geruimde tijd aan de deur, de huisnummers zijn al bevestigd en de paden rondom de beide blokken zijn al mooi aangelegd. Maar de tijdelijke woningen aan de Bartelsstraat in Melick zijn nog steeds niet bewoond.

Het duurt helaas wat langer dan verwacht voordat de tijdelijke woningen in Melick klaar zijn om in te wonen. Dit komt door de lange wachttijd voor de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk bij Enexis. Er zijn landelijk grote problemen met de capaciteit van het netwerk. De gemeente heeft begin 2023 al een aanvraag ingediend. De woningen zijn nu pas na aan de beurt, ondanks veel telefoontjes, gesprekken en mails gezien de dringende situatie.

Laatste werkzaamheden
Enexis legt op dit moment de kabels voor een nieuwe transformatorkast aan de Bartelsstraat aan. Deze uitbreiding van het netwerk is ook nodig om toekomstige ontwikkelingen in Wienkeskoel II mogelijk te maken. Ook zijn er werkzaamheden voor het maken van de huisaansluitingen (stroom, water en internet). Daarna kunnen de interne afbouw van de woningen en de laatste werkzaamheden voor de bestrating beginnen. Naar verwachting nemen de eerste bewoners vanaf 23 mei hun intrek.

Inschrijven woningen
Inwoners uit Roerdalen die dringend op zoek zijn naar een sociale huurwoning kunnen zich aanmelden voor een woning. Dit kan via HIER. 

Gepubliceerd: 19 APR 2024 - 08:53
Laatste update: 19 APR 2024 - 08:58