The Klittens ‘bezingen’ Herkenbosch

Roerdalen Hangout is in de dorpsbladen van Roerdalen een ontmoetingsplek voor jongeren. In deze rubriek komt van alles aan bod wat jeugd en jongeren uit onze gemeente bezighoudt. In deze aflevering een opmerkelijk verhaal: een Amsterdamse meidengroep die in de undergroundscene furore maakt met het nummer Herkenbosch. Hoe dan?

Nou ja, ‘bezingen’ is eigenlijk niet de vlag die de lading dekt. Het liedje Herkenbosch is bepaald geen eerbetoon aan het Roerdalendorp. Eigenlijk meer antireclame. Volgens The Klittens is de grootste kern van Roerdalen een oersaaie plek waar je nog niet dood gevonden wil worden. Je hebt er een Action, een supermarkt en een bakker, dat is het wel. En laat die Action nu ook nog zijn verkast.

Indierock
Wat is dat nu? Wie steekt hierachter? Daar willen we als redactie van Roerdalen Hangout meer van weten. Surfend op het worldwide web hebben we vlug bingo. Een van de groepsleden van The Klittens blijkt haar puberjaren te hebben doorgebracht in Herkenbosch. En heeft daar bepaald geen goede herinneringen aan overgehouden. We sporen haar op. Binnen een dag hebben we e-mailcontact met Winnie Conradi. Gitarist en zanger van de groep. Van haar twaalfde tot haar negentiende woonde ze in Herkenbosch. Zat op het Lyceum Schöndeln in Roermond. Inmiddels is ze 27. Met haar vriendinnen Michelle, Yaël, Katja en Laurie vormt ze de indieband The Klittens. “Indierock is een subgenre van rock”, praat ze ons bij. “Indie staat voor independent: muziek die wordt uitgebracht door onafhankelijke, niet-commerciële labels, waardoor er meer ruimte is voor experiment en een DIY-benadering”

Worstelingen
Oké. Maar zeg eens eerlijk Winnie, was het nu echt zo’n martelgang om zeven jaar in Herkenbosch te moeten wonen? “Het nummer gaat meer over opgroeien en de worstelingen waarmee je als tiener geconfronteerd kan worden”, legt ze uit. “Dat speelde zich af in mijn tijd in Herkenbosch. Het dorp is daardoor symbool komen te staan voor die moeilijke periode.” Ze vertelt dat ze destijds vanuit Eindhoven naar Herkenbosch verhuisde. In de grote stad had ze veel vrienden, maar in Herkenbosch kende ze niemand en voelde ze zich erg alleen. Winnie: “Via de middelbare school raakte ik wel bevriend met mensen uit de stad en omliggende dorpen, maar pas toen ik 15 was raakte ik bevriend met een skater bij het skateparkje in Herkenbosch. Als tiener en nieuweling was het dus best eenzaam om daar te wonen.” Inmiddels ligt Herkenbosch al heel wat jaartjes achter haar en is ook haar beeld over het Roerdalendorp bijgesteld. “Nu ik ouder ben kan ik andere dingen waarderen aan Herkenbosch: de natuur, de geschiedenis en de rust.” Kijk, zo is het toch nog goed gekomen.

Bij het nummer Herkenbosch hoort een clip die ook echt is opgenomen in Herkenbosch. Klik op de video hierboven.
Misschien Winnie en haar vriendinnen eens uitnodigen voor een optreden in Herkenbosch of Roerdalen? Meer informatie vind je op: https://www.facebook.com/theklittens. 

Wil je meewerken aan de jongerenrubriek Hangout of - nog beter - lijkt het je leuk om deze serie van RoerdalenNU.nl zelf mee vorm en inhoud te geven, geef je dan op via redactie@roerdalennu.nl.

Op de foto:
The Amsterdamse indierockband The Klittens met uiterst rechts Winnie Conradi.

Gepubliceerd: 19 JAN 2022 - 18:29