Tentoonstelling Onderduikers en verzet gaat laatste maand in

Sinds november 2019 is de tentoonstelling Onderduikers en verzet in de Roerstreek door honderden mensen bezocht. Op zondagmiddag 25 september kan deze zeer succesvolle tentoonstelling voor de laatste keer bezocht worden.

Vooral de replica van het oude postkantoor van Herkenbosch, dat tijdens de oorlog het middelpunt van het verzet in de Roerstreek was, heeft veel verhalen losgemaakt. Ook de onderduikruimte, die via een geheime doorgang bereikbaar is, maakte bij een groot aantal bezoekers emoties los. In deze onderduikruimte hebben tientallen leerlingen van basisscholen op de fiets gezeten en zo zelf de stroom opgewekt. De vitrines waar een groot aantal voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog getoond worden, hebben tijdens de rondleidingen een belangrijke rol gespeeld. Op een groot aantal tekstborden wordt uitleg gegeven over de oorlogstijd in de Roerstreek. Bij de opening van de tentoonstelling werd een boek van ruim 100 pagina’s met veel beeldmateriaal gepresenteerd. Hierin staan twintig verhalen waarin Roerstreekbewoners hun vaak aangrijpende belevenissen tijdens de laatste maanden van de oorlog vertellen. Van dit boek zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar. Ook de filmruimte wordt druk bezocht. Het museum is open op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Op 1 oktober beginnen de voorbereidingen voor de inrichting van de nieuwe tentoonstelling Onderwijs in de Roerstreek - hoe het was in de klas waarvan de opening op zaterdag 5 november zal plaatsvinden.

Gepubliceerd: 19 AUG 2022 - 20:05
Laatste update: 19 AUG 2022 - 20:07