Stikstofregels blokkeren opknapbeurt Roerbrug

Stikstofregels blokkeren opknapbeurt Roerbrug

Provincie Limburg moet de werkzaamheden aan de Roerbrug tussen Sint Odiliënberg en Melick uitstellen. De reden hiervoor is een uitspraak van de Raad van State over stikstofregels. Hierdoor kan dit project nu niet doorgaan. De brug blijft dus gewoon open voor alle verkeer. Ook de tijdelijke verkeersregelingen op de Schaapsweg in Sint Odiliënberg en de Angsterweg, Markt en Grootestraat in Vlodrop gelden niet.

Bouwvrijstelling
Sinds 1 juli 2021 bevat de Wet natuurbescherming de bouwvrijstelling. Dit betekent dat het mogelijk was voor een bouwproject een vergunning te verlenen zonder rekening te houden met de uitstoot van stikstof tijdens de werkzaamheden. Maar de bouwvrijstelling stikstof voldoet niet aan het Europese natuurbeschermingsrecht. Daarom heeft de Raad van State besloten dat de bouwvrijstelling niet gebruikt mag worden bij bouwprojecten. Dat geldt ook voor de werkzaamheden aan de Roerbrug.

Onderzoek
De uitspraak van de Raad van State betekent niet dat er een bouwstop is. Provincie Limburg gaat onderzoeken wat er nodig is om de werkzaamheden alsnog te kunnen uitvoeren. Als de werkzaamheden opnieuw zijn ingepland, informeren we u hierover op deze website, in het dorpsblad en op onze Facebookpagina.

Meer weten?
Het persbericht van Provincie Limburg over het uitstellen van de werkzaamheden kunt u hier downloaden. Op de website van de Raad van State vindt u meer informatie over de bouwvrijstelling: https://bit.ly/3O1MDx6 . Heeft u vragen? Neem dan contact op met omgevingsmanager Chantal Wassen van Provincie Limburg, e-mail: cjf.wassen@prvlimburg.nl. 

Gepubliceerd: 11 NOV 2022 - 18:13
Laatste update: 17 NOV 2022 - 09:07