Stichting Mederiacum gelast activiteiten af

Stichting Mederiacum gelast activiteiten af

Stichting Mederiacum volgt bij het openingsbeleid de richtlijnen van de overheid om risico’s op verspreiding van corona zo goed mogelijk te beperken. Helaas zijn de maatregelen rond het coronavirus weer aangescherpt.

De stichting heeft daarom besloten om sinds maandag 22 november alle activiteiten in het ontmoetingscentrum De Aaj Bieb aan de Markt 70 te Melick tot nader order af te gelasten. Een uitzondering op dit besluit vormt de uitleen van boeken op de vrijdagmiddag telkens van 14.00 tot 15.00 uur. Deze opening van de bibliotheek gaat gepaard met een reeks preventieve maatregelen om de verspreiding van het coronavirus geen kans te geven. Zo kunt u bij binnenkomst uw handen ontsmetten en bent u verplicht de 1,5 meter afstand tot anderen in acht te nemen. Ook is het dragen van een mondkapje een verplichting.

Vanwege corona (COVID-19) is het ontmoetingscentrum dus vanaf 22 november weer gesloten. Zo zijn vanaf deze datum de volgende activiteiten afgelast:
• Op maandagmiddag hulp bij te kenen en schilderen en kaarten.
• Op woensdagmiddag kaarten en oefenmiddag voor de computercursisten.
• Op vrijdagmiddag hulp / les in het wolspinnen, en oefenmiddag voor de computercursisten.
• Op diverse ochtenden en middagen computercursussen.

Een uitzondering op deze reeks afgelastingen vormt dus de uitleen van boeken op de vrijdagmiddag. Tegenwoordig lijkt het wel alsof het lezen van een boek een unicum is geworden. Gelukkig is in deze coronatijd het aantal lezers licht gestegen. Desalniettemin zijn er nog steeds boeken die records verbreken en honderdduizenden keren verkocht worden. En uit onderzoek is gebleken dat een goed boek niet alleen ontspant, maar ook je hersenen traint. Thuis in een vrij uurtje even wegduiken met de neus in een goed boek is dan ook zeer aan te bevelen. Mede daarom probeert stichting Mederiacum elke vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur haar bibliotheek in De Aaj Bieb open te houden. Ingang aan de marktzijde. De uitleen is gratis.

Gepubliceerd: 30 NOV 2021 - 19:24