Statkraft krijgt vergunning voor zonnepark Hobertsveld

Statkraft krijgt vergunning voor zonnepark Hobertsveld

Statkraft, producent van hernieuwbare energie, heeft de definitieve vergunning verkregen voor het zonnepark Hobertsveld, gelegen tussen de Het Sweeltje, Het Boord en De Linnerheide in Roerdalen.

Dit project combineert de opwek van zonne-energie met batterijopslag en heeft een vergunning gekregen voor een periode van 30 jaar. Het zonnepark Hobertsveld, dat zich uitstrekt over een gebied van 14,4 hectare, zal jaarlijks 16 GWh aan schone energie opwekken, genoeg om 6.500 huishoudens van stroom te voorzien. Het project voorziet ook in een Battery Energy Storage System (BESS), wat zorgt voor een stabiele en betrouwbare energievoorziening. Dit is het eerste project van Statkraft in Nederland dat zonopwek combineert met batterijopslag.

"We zijn blij dat we de definitieve vergunning hebben verkregen voor het zonnepark Hobertsveld, dat een essentiële bijdrage levert aan de Nederlandse energietransitie", zegt Peter van den Groenendaal van Statkraft, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zonne- en windparken in Nederland. "Dit project is een belangrijke mijlpaal voor onze organisatie en een stap vooruit in onze missie om duurzame energieoplossingen te bieden die zowel de gemeenschap als het milieu ten goede komen."

Vertrouwen van de regio
Er zijn geen zienswijzen ingediend op de vergunning, wat volgens Statkraft wijst op vertrouwen van de omgeving. “We zijn niet alleen heel trots op deze mijlpaal, maar vooral enorm blij dat we het vertrouwen van de omgeving krijgen. Zonder een goede samenwerking met de gemeente was dat niet gelukt”, aldus Celine Berserik, projectontwikkelaar van zonnepark Hobertsveld bij Statkraft Nederland.

Aandacht voor omgeving
Bij de realisatie van zonnepark Hobertsveld zegt Statkraft uiterste rekening te houden met de omgeving. Zo wordt speciale aandacht besteed aan de aanleg van foerageergebieden voor de lokale fauna en het versterken van de historische Roermeanders. Daarnaast wordt een vlinderopstelling gerealiseerd, wat ten goede komt aan de waterberging in de regio. Verder zal Statkraft samenwerken met lokale scholen om educatieve tours en veldlessen te organiseren, waardoor leerlingen de kans krijgen om meer te leren over duurzame energie en de werking van een zonnepark.

Foto: Het is het eerste project van Statkraft in Nederland dat zonopwek combineert met batterijopslag.

Gepubliceerd: 27 NOV 2024 - 16:36
Laatste update: 01 DEC 2024 - 11:43