Startdatum van onderhoud Roerbrug nog niet bekend

Startdatum van onderhoud Roerbrug nog niet bekend

In het bericht over de werkzaamheden aan de Roerbrug stond als startdatum 6 augustus. De Provincie Limburg heeft laten weten dat dit niet klopt. Wanneer de werkzaamheden starten, is namelijk nog niet bekend. Dit hangt onder andere af van de aanbesteding en de planning van de aannemer. Zoals het er nu uitziet starten de werkzaamheden na de zomer. Zodra bekend is wanneer deze precies zijn, wordt daar tijdig over gecommuniceerd via de diverse kanalen.

De Provincie Limburg gaat groot onderhoud uitvoeren aan de Roerbrug tussen Sint-Odiliënberg en Melick. De werkzaamheden gaan misschien wel drie maanden duren. Tijdens die periode zal de Roerbrug regelmatig afgesloten worden voor alle gemotoriseerd verkeer.

Tijdens de raadsvergadering van twee weken geleden riep raadslid Roland Slangen B en W op om er bij de provincie op aan te dringen om de afsluiting van de brug zo veel mogelijk te beperken. “Ongetwijfeld weet ook u het grote belang van deze verbinding. Uiteraard voor onze inwoners die dagelijks gebruik moeten maken van de brug, maar ook voor bijvoorbeeld voor de medewerkers van de gemeentewerf in Melick als zij naar Sint Odiliënberg, Posterholt of Montfort moeten. Daarnaast rijdt er een aantal busroutes van Arriva over de brug.”

Wethouder Jan Smits wees erop dat de werkzaamheden weliswaar naar schatting drie maanden gaan duren, maar dat dit niet wil zeggen dat de brug gedurende die hele periode afgesloten wordt. “Op het moment dat de werkzaamheden het toelaten wordt de rijbaan deels opengesteld voor verkeer”, zei Smits. Volgens hem is ook de provincie er alles aan gelegen om de afsluiting zo kort mogelijk te houden. “Bij de aanbesteding zal worden gevraagd om met een plan te komen waarbij de periode van volledige afsluiting zo kort mogelijk zal zijn.” Smits wees er verder op dat tegen de tijd dat de werkzaamheden aan de Roerbrug van start gaan de Leropperweg weer opgesteld is voor verkeer.

Tekst en foto: Redactie RoerdalenNU.nl

Gepubliceerd: 16 FEB 2022 - 10:48