Staande ovatie voor Nieuw Talent Orkest Roerdalen! 

Staande ovatie voor Nieuw Talent Orkest Roerdalen! 

Zo’n zeventig inwoners van Roerdalen en Maria Hoop, waarvan de meesten zonder enige muzikale ervaring, gingen in oktober de uitdaging aan om in tien weken tijd een instrument te leren bespelen. Vanmiddag werd het traject onder grote belangstelling afgesloten met een concert in ’t Aad Raodhoes in Melick.

De harmonieën van Melick, Posterholt, Sint Odiliënberg en de fanfares van Vlodrop, Maria Hoop en ’t Reutje startten in oktober een muziekproject voor volwassenen. Mensen zonder instrumentale ervaring of muzikale kennis konden zich opgeven om een blaas- of slagwerkinstrument te leren bespelen. De gemeente Roerdalen ondersteunde het project.

Ruim zeventig inwoners van Roerdalen en Maria Hoop trokken de stoute schoenen aan en gingen de uitdaging aan. Onder leiding van de dirigenten Harry Wolters en Jo Brouwers werkten ze in tien repetities toe naar een concert. Vanmiddag klonk in ’t Aad Raodhoes in Melick het feestelijke slotakkoord. Voor familie, vrienden, bekenden en andere belangstellenden leverden de muzikanten het bewijs dat een mens nooit te oud is om een muziekinstrument te leren bespelen. Ook de wethouders Loes Vestjens en Roland Slangen waren getuigen van de muzikale vuurdoop van het Nieuw Talent Orkest Roerdalen.

Het gros van de muzikanten heeft door dit traject de smaak te pakken gekregen. Zij hebben besloten om verder te gaan met muziek maken.

Foto: Het project Nieuw Talent Orkest Roerdalen werd afgesloten met een concert.

Gepubliceerd: 18 DEC 2022 - 16:53
Laatste update: 18 DEC 2022 - 22:10