St. Urbanus gastheer van eerste schuttersfeest sinds twee jaar

St. Urbanus gastheer van eerste schuttersfeest sinds twee jaar

Op zondag 1 mei organiseert schutterij Sint Urbanus uit Montfort het eerste schuttersfeest van de schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. De schutters staan te popelen om zich weer te tonen aan de toeschouwers.

Om 13.00 uur begint het schuttersfeest met het binnentrekken van de aangesloten verenigingen. Vanaf 14.00 uur vertrekken de verenigingen, aangevuld met enkele gastverenigingen uit onder andere Roerdalen voor de optocht vanaf het feestterrein aan de Eerselenweg. Aansluitend gaat het via de Sportlaan, Zandstraat, Markt, Dijkstraat naar Aan het Water, waar het defilé wordt afgenomen door het kersverse koningspaar Geer en Dionne Aben, het keizerspaar Fred en Lilian Hawinkels en de diverse genodigden. Vandaaruit gaat de optocht via de Huysdijk terug naar de feestweide.

Om 15.20 uur zullen de diverse nevenwedstrijden aanvangen, zoals onder andere de beoordeling van de keizersparen, koningsparen, generaals, bielemannen en marketentsters voor de kiosk. Ook starten dan de muziekwedstrijden en exercitiewedstrijden op het terrein. De schietwedstrijden starten om 16.00 uur. Vanaf 16.00 uur gaat ook de band Sloetingstied de tent op zijn kop zetten met aanstekelijke feestmuziek. Dit gaat gegarandeerd een groot feest worden. Rond 20.00 uur zullen dan de prijzen bekend worden gemaakt.

Schutterij Sint Urbanus nodigt iedereen uit om op 1 mei een kijkje te nemen bij het eerste bondsschuttersfeest van Limburg na twee jaar afwezigheid, hetzij langs de optochtroute of bij de diverse wedstrijden op het terrein. De entree is gratis en voor een natje en een droogje is, zoals men gewend is van de schutters van Sint Urbanus, gezorgd.

Bewoners langs de optochtroute worden verzocht om op zondag 1 mei hun auto niet op de weg te parkeren. Alvast hartelijk dank.

Foto: Schutterij Sint Urbanus uit Montfort verwelkomt zondag 1 mei schutterijen uit de regio Born-Echt.

Gepubliceerd: 28 APR 2022 - 08:25
Laatste update: 28 APR 2022 - 08:28