Speeddaten met Mieke Schotemeijer

Speeddaten met Mieke Schotemeijer

“Ik word verdrietig van kinderen die de dupe worden van volwassenen”

In de rubriek Speeddaten met de nieuwe raad stelt RoerdalenNU.nl aan de hand van een aantal tête-à-tête-vragen de nieuwe gemeenteraadsleden aan u voor. Wat beweegt hem of haar om raadslid te worden? Wie is de persoon achter het raadslid? Iedere week halen we telkens één raadslid voor het voetlicht. Te beginnen met Mieke Schotemeijer uit Vlodrop.

Naam:
Mieke Schotemeijer.

Leeftijd:
75 jaar.

Woonplaats:
Vlodrop.

Fractie:
PvdA/GroenLinks.

Beroep/studie:
In mijn werkzame leven heb ik in de zorg gewerkt. Ik ben begonnen als leerling-verpleegkundige in de psychiatrie. Later heb ik als groepsleider, dat heet nu pedagogisch medewerker, gewerkt met lichamelijk gehandicapten en met jongeren in de jeugdzorg. De laatste 15 jaar was ik personeelsfunctionaris bij een instelling voor jeugdzorg. Voor de functies in de zorg heb ik HBO-opleidingen gevolgd.

Verliefd, verloofd, getrouwd:
Ik ben getrouwd met Mattie Bodifee. Wij zijn 39 jaar samen. Uit een eerder huwelijk heb ik een zoon en een dochter, twee kleindochters en drie kleinzoons. Sinds 21 januari ben ik de trotse overgrootmoeder van een achterkleinzoon.

Hobby’s:
Ik houd heel erg veel van borduren en haken, lezen en in de tuin werken. Fietsen, doe ik graag samen met Mattie en vrienden.

Lidmaatschap verenigingen:
Bestuurslid van Stichting Activiteiten De Beuk en van Stichting Voedselbos Roerdalen.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Ik ben een bezig bijtje, die zich samen met anderen wil inzetten om de wereld waarin wij leven een beetje mooier te maken. Ik ben soms een beetje ongeduldig als het niet snel genoeg gaat. Ik houd er erg van om duidelijke taal te spreken en alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Waar heb je een gruwelijke hekel aan?
Ik vind het verschrikkelijk als mensen hun afspraken niet nakomen of er onderuit proberen te komen. Dat wakkert mijn wantrouwen aan, daar wil ik niet mee bezig zijn. Ik werk vanuit onderling vertrouwen. Daarnaast heb ik een hekel aan breedvoerige verhalen, waarmee eigenlijk niets gezegd wordt.

Wat trek je aan in je functie als raadslid?
Samen met anderen hebben we een mooi programma gemaakt om de gemeente Roerdalen toegankelijker en menselijker te maken. De mens centraal. Dat samen met de andere raadsfracties voor elkaar te krijgen, daarvoor ben ik raadslid geworden.

Ochtend of avondmens?
Ik ben een echt avondmens.

Waarvoor mogen ze je wakker maken?
Ik ben dol op Belgische bonbons. Liefst pure chocola gevuld met marsepein.

Waar wil je je als raadslid vooral voor inzetten?
Het gaat voor mij om twee hoofdzaken: 1. het verkleinen van de kloof tussen arm en rijk. Daar hoort ook een goede betaalbare woning bij en de toegang tot voorzieningen; 2. meer aandacht voor natuur en biodiversiteit. Hierbij is een belangrijk onderdeel het naleven van provinciale- en landelijke wetgeving.

Met wie zou je wel eens een week willen ruilen?
Ik zou wel eens een week met de burgemeester willen ruilen. Ik denk dat zij voor onze gemeente heel veel werk verzet, waar wij als gewone burger geen idee van hebben.

Wat is je favoriete gerecht?
Stamppot met zuurkool en spekkies.

Waar word je verdrietig van?
Ik word erg verdrietig van kinderen die de dupe worden van de conflicten van volwassenen, zoal nu in Oekraïne, maar ook overal elders op de wereld. Ook de klimaatverandering en het feit dat volwassenen niet bereid zijn het roer om te gooien, maakt mij verdrietig. Hoe dan ook, het zijn de kinderen die de rekening betalen.

Welke persoon heeft de meeste indruk op jou gemaakt?
Voor mij is dat Joop den Uyl. Ik ben al ruim 50 jaar lid van de PvdA, maar er is geen partijleider geweest, die mij zo geïnspireerd heeft. Ik heb tranen met tuiten gehuild toen hij als gevolg van een hersentumor overleed.

Gepubliceerd: 07 APR 2022 - 09:27