Spannend premièreconcert door fusieharmonie Berg en Postert

Spannend premièreconcert door fusieharmonie Berg en Postert

Slechts twee maanden geleden maakten de muzikanten van harmonie Juliana Sint Odiliënberg en harmonie Wilhelmina Posterholt kennis met elkaar. Toch staat nu al het allereerste concert van het fusiekorps op de planning. Nieuwsgierig hoe dat klinkt? Dat is zaterdag 25 juni te horen in Dorpshuis De Beuk in Posterholt.

“Het was in muzikaal opzicht best even wennen”, vertelt dirigent Guido Swelsen van de nieuwe samengevoegde harmonie. “Opeens zit het podium weer helemaal vol. Alle verschillende instrumentgroepen zijn goed tot zelfs zeer goed bezet. En dat betekent dat de muzikanten nieuwe klanken horen. De speelmanier, het volume, alles moet opnieuw afgestemd worden.” Volgens de dirigent is het letterlijk zoeken naar ‘harmonie’.

De vuurdoop
Of dat is gelukt? Swelsen lacht: “Dat mogen de mensen zelf bepalen en dat kan maar op één manier: door te komen luisteren op 25 juni.” Als dat geen goede pr is… Even later vertrouwt de dirigent ons stiekem toe dat hij al behoorlijk tevreden is. “Het is natuurlijk best spannend. Maar we hebben in korte tijd een mooi, grotendeels nieuw programma ingestudeerd.”

De muzikanten, maar ook het bestuur, de vrijwilligers en alle andere aanhang hebben hun draai al behoorlijk gevonden, vinden ook duo-voorzitters Mart Janssen (voorheen van Wilhelmina) en Ko Stolp (van Juliana). “Het klikt én dat hoor je. Tijdens en zeker ook na de repetitie.”

Gevarieerd programma
De fusieharmonie speelt op 25 juni een gevarieerd programma met voor elk wat wils. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis te bezoeken. Niet alleen de Posterse en Bergse muzikanten laten gezamenlijk van zich horen, ook harmonie Amicitia uit Roggel treedt op. Deze harmonie staat ook onder leiding van Guido Swelsen. De dirigent heeft dus een drukke avond voor de boeg in De Beuk in Posterholt. “Komt helemaal goed”, verzekert hij. “Er hangt zo’n positieve sfeer in het nieuwe korps, daar krijgt iederéén energie van!”

Foto: De fusieharmonie Postert-Berg debuteert zaterdag met een concert in De Beuk.

Gepubliceerd: 23 JUN 2022 - 10:46