Sluiting woning Vlodrop na vondst hennepplantage

Sluiting woning Vlodrop na vondst hennepplantage

Op woensdag 22 juni is op last van de burgemeester van de gemeente Roerdalen een woning gesloten aan de Bergerweg in Vlodrop. De sluiting is voor de duur van 3 maanden en vond plaats op grond van de Opiumwet.

 

 

Op 26 april 2022 trof de politie in de woning een hennepplantage aan. Er stonden in totaal 407 hennepplanten. Door de grote hoeveelheid hennepplanten en de professionele inrichting van de plantage, is het aannemelijk dat de hennepplanten bedoeld waren voor drugshandel en niet voor eigen gebruik. Volgens de politie was er al een keer eerder hennep geoogst. Ook was sprake van diefstal van stroom en water. Tot slot vond de politie 333 gram gedroogde hennep.

Crimineel milieu
De gemeente wil de drugshandel, maar ook de aanwezigheid van drugs stoppen. Waar drugs zijn, zijn ook risico’s voor de veiligheid. Er is namelijk een link met het criminele milieu. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. De sluiting is nodig om het veilig wonen en leven in de buurt weer te kunnen garanderen.

Meerdere plantages
Op 26 april 2022 trof de politie in Roerdalen op één dag drie hennepplantages aan: twee in Herkenbosch en één in Vlodrop. Dit is het tweede pand van de drie panden dat de burgemeester sluit.

Gepubliceerd: 22 JUN 2022 - 19:09