Slecht moment voor nieuwe start dorpsbladen

Slecht moment voor nieuwe start dorpsbladen

Zul je net zien. Twee jaar lang hebben redacties en besturen van de lokale dorpsbladen samen met medewerkers van de gemeente Roerdalen gewerkt aan een nieuwe vorm van informatieverstrekking. U, inwoners van Roerdalen - jong en oud -, meldden zich de afgelopen weken massaal aan om van het nieuwe medium in welke vorm dan ook gebruik te maken. En dan, op het moment van de lancering, ligt nagenoeg heel Nederland plat. Een slechter moment om het nieuws- en informatieplatform RoerdalenNU.nl te introduceren, hadden we niet kunnen treffen.

Het grote nieuws lezen we in de krant, wat er in het eigen dorp gebeurt in het dorpsblad. Hoe kunnen we de ervoor zorgen dat dit lokale nieuws blijft bestaan en dat het zoveel mogelijk mensen bereikt? Want mee kunnen blijven doen, zorgt voor krachtige dorpen. Met die insteek gingen de zes dorpsbladen en de gemeente Roerdalen ruim twee jaar geleden om de tafel zitten. Hoe kunnen we door meer samen te gaan werken verenigingen, ondernemers, lokale organisaties en de gemeente nog beter faciliteren in het bereiken van hun achterban? Na vele avonden (online) overleg rolde het nieuws- en informatieplatform RoerdalenNU.nl uit de bus. Met een vernieuwde versie van het vertrouwde dorpsblad en een uitbreiding naar online lokaal nieuws. De vele positieve reacties na de proefperiode in oktober sterkte de initiatiefnemers in hun overtuiging dat ze met de beoogde formule op de goede weg zitten. Dat gevoel werd de afgelopen weken nog eens onderstreept doordat inwoners zich in groten getale voor een van de nieuwe verschijningsvormen aanmeldden.

Maar precies op het moment dat we enthousiast uit de startblokken willen schieten, legt een nieuwe coronavariant het verenigingsleven nagenoeg plat en moeten ondernemers noodgedwongen hun deuren sluiten. Juist onze belangrijkste doelgroepen voor het aanleveren van nieuws en informatie zijn noodgedwongen op non-actief gesteld. Ze hebben allemaal hun eigen zorgen en op dit moment vrijwel niets nieuws te melden. De redactie doet haar uiterste best om u desondanks de komende tijd lezenswaardige dorpsbladen te kunnen aanbieden. Zodra het leven weer op gang komt, hopen we zowel u als lezer als onze verenigingen en ondernemers weer volwaardig van dienst te kunnen zijn als brenger van lokaal nieuws, informatie en aanbiedingen.

Redactie RoerdalenNU.nl

Reageren? redactie@roerdalennu.nl 

Gepubliceerd: 09 JAN 2022 - 11:20
Laatste update: 12 JAN 2022 - 11:55