Samen Doen met de dorpscontactpersonen Paul en Mandy

Samen Doen met de dorpscontactpersonen Paul en Mandy

De gemeente Roerdalen heeft twee dorpscontactpersonen: Paul Arns en Mandy Römkens. Zij vormen de verbinding tussen de inwoners, ondernemers en verenigingen uit onze zes dorpen en de gemeentelijke organisatie. In dit artikel leest u meer over hun werk én over wat zij voor u kunnen betekenen.

Tekst: Gemeente Roerdalen : Foto: Anki Riteco

Kleine en grote projecten
Mandy is dorpscontactpersoon sinds afgelopen juli. Ze heeft in de afgelopen maanden een goed beeld van onze gemeente gekregen. “Mijn eerste indruk van Roerdalen is dat het een levendige gemeente is,” zegt ze. “Op het eerste gezicht lijken de dorpen op elkaar. Toch is elk dorp uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Inwoners, ondernemers en verenigingen maar ook onze eigen collega’s zijn bezig met mooie initiatieven. Dat varieert van kleine projecten tot heel grote. Daar mogen wij als dorpscontactpersonen bij helpen.”

Speeltuinen
“Heel zichtbare projecten van de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld de opgeknapte speeltuinen, het hondenspeelveld in Herkenbosch en de Kwiek Beweegroute in Posterholt,” vertelt Paul. “Het begint met een groep inwoners die aan de slag wil met een idee. Wij helpen ze dan op weg. Wie en wat hebben ze nodig voor de uitvoering van hun project? Waar liggen de uitdagingen? Is er een subsidiepotje? Heel praktisch. De rest doen ze zelf. Ik vind het mooi om te zien wat inwoners samen voor elkaar krijgen. Prachtige voorbeelden van samen doen!”

Weten wat er speelt
“Onze rol is wat minder zichtbaar bij projecten als bijvoorbeeld Platform ApolloVitaal. Dit platform ontwikkelt Trefpunt Apollo tot een plek waar jong en oud welkom is bij uiteenlopende activiteiten. Dat krijgt steeds meer vorm en inhoud,” zegt Paul. “Verder zijn we bijvoorbeeld betrokken bij een project als de herinrichting van de Markt in Vlodrop. Als dorpscontactpersonen weten we goed wat er speelt en hebben we een groot netwerk in de dorpen. Mijn collega’s van openbare werken gebruiken de informatie die wij inbrengen bij de ontwikkeling van zo’n plan.”

Tips en advies
Mandy: “Heeft u een idee voor een mooiere, schonere, gezelligere of gezondere buurt? En heeft u behoefte aan praktische tips, advies, of iemand die met u mee denkt? Laat het ons weten. Wij helpen u graag op gang, ook als u nog niet precies weet wat u wilt. Dat doen we samen met onze collega’s in het gemeentehuis of uit andere organisaties. Doordat we de gemeente goed kennen, kunnen we u snel in contact brengen met mensen die uw project verder kunnen helpen ontwikkelen. Daar kunt u gebruik van maken!”

Contact
Woont u in Herkenbosch, Posterholt of Sint Odiliënberg? Dan is Paul Arns uw contactpersoon. U kunt bellen naar telefoonnummer 06 2040 8954 of stuur een e-mail naar paul.arns@roerdalen.nl.  Woont u in Melick, Montfort of Vlodrop, dan kunt u Mandy Römkens bellen via telefoonnummer 06 511 308 03. Mailen kan ook: mandy.romkens@roerdalen.nl. 

Nieuwsbrief Samen Doen
Bent u benieuwd wat er allemaal speelt in uw dorp of in Roerdalen? Wilt u weten hoe wij in de dorpen samenwerken? Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe initiatieven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Samen Doen. Dat kan door een e-mail te sturen met uw voornaam, achternaam en e-mailadres naar samendoen@roerdalen.nl.

Gepubliceerd: 27 SEP 2023 - 21:38
Laatste update: 01 OKT 2023 - 08:24