Rondleiding voor ‘dummies’ bij St. Odiliafeest in Berg

Rondleiding voor ‘dummies’ bij St. Odiliafeest in Berg

De derde zondag van juli, dit jaar op 17 juli, staat St. Odiliënberg weer in het teken van de heilige aan wie het mooie dorp aan de Roer haar naam dankt: St. Odilia. Zoals gebruikelijk is er die dag om 9.30 uur weer een feestelijke Mis, waarna niet alleen de gelegenheid bestaat de relieken van deze heilige te vereren, maar er ook een persoonlijk zegening mee te ontvangen. Ook na het speciale St. Odilialof, dat die dag om 15.00 uur met medewerking van de St. Ambrosiusbroederschap wordt gehouden, bestaat daartoe de gelegenheid. Om 17.00 uur wordt de dag afgesloten met de gezongen Vespers.

Er zijn die dag een drietal rondleidingen van circa 20 minuten in de basiliek en in de Mariakapel voorzien, ’s morgens om 11.00 uur en om 16.00 uur. Om 14.00 uur staat er in de basiliek nog een speciale rondleiding voor ‘dummies’ op het programma: over heiligen, relieken en hun verering. Van 9.00 tot 17.30 uur is de basiliek sowieso open voor gebed en bezichtiging.

Viel de viering St. Odiliazondag vorig jaar letterlijk en figuurlijk in het (hoge) water, dit jaar hopen wij de schade weer in te kunnen halen, door vele pelgrims naar de H. Odilia te lokken om haar samen met ons aan te roepen. Dat kan beslist geen kwaad, niet alleen als je met oogziekten en andere kwalen geconfronteerd wordt, maar ook als je ziet wat er in de wereld om ons heen en in onze samenleving allemaal aan de hand is.

Beleefd uitnodigend, Jos. L’Ortye, pastoor

Gepubliceerd: 14 JUL 2022 - 08:40