Roermond licht besluit voor coffeeshop toe in De Harch

Roermond licht besluit voor coffeeshop toe in De Harch

De gemeente Roermond gaat de inwoners van Herkenbosch informeren over het besluit om op het bedrijventerrein aan de Randweg een coffeeshop te vestigen. De bijeenkomst wordt woensdag 10 juli om 19.00 uur gehouden in De Harch.

Burgemeester Monique de Boer van Roerdalen heeft intussen in overleg met de politie de gemeente Roermond gevraagd om met een visie over de aanpak van de veiligheid te komen. Volgens De Boer heeft haar collega Yolanda Hoogtanders dit ook toegezegd. Dat zei ze gisteravond tijdens de raadsvergadering in Roerdalen op vragen van raadslid Ralph van Waardenberg (Roerstreek Lokaal!). “De keuze voor deze locatie roept bij onze gemeenschap grote bezorgdheid op, met name vanwege de veiligheidsrisico's die dat met zich mee kan brengen voor onze schoolgaande jeugd die dagelijks richting Roermond fietst”, sprak Van Waardenburgh.

Zorgen
Burgemeester De Boer zei te begrijpen dat de inwoners van Herkenbosch zich hierover zorgen maken. Ze gaf echter aan dat de procedure rond de vestiging van de coffeeshop tot nu toe zorgvuldig is verlopen. “Roerdalen mengt zich niet inhoudelijk in de beleidsbeslissing.”

Bezwaar
Ze wees erop dat ondernemers en inwoners zelf bezwaar kunnen maken tegen het besluit. “Met goede argumenten kun je als burger proberen de voorwaarden van de vergunning aan te scherpen, bijvoorbeeld wat de sluitingstijden of eisen voor de beveiliging betreft.”

De Boer zal woensdag zelf bij de bijeenkomst in De Harch aanwezig zijn in de rol van toehoorder.

Gepubliceerd: 05 JUL 2024 - 12:37
Laatste update: 05 JUL 2024 - 14:17