Roerdalense kandidaten stellen zich voor

Roerdalense kandidaten stellen zich voor

Aan de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschap Limburg doen zeventien inwoners van Roerdalen mee. Sommigen zijn zowel voor Provinciale Staten als voor het waterschap verkiesbaar. De redactie van RoerdalenNU.nl heeft alle Roerdalense kandidaten aangeboden om te vertellen wat hun drijfveer is om zich verkiesbaar te stellen. Voor zover ze op dit aanbod zijn ingegaan, leest u hieronder (in alfabetische volgorde) hun reacties.

Akkerman, J.J. (John) (m) Vlodrop
Provinciale Staten: Lijst 11 - 50 plus - nr. 25
Waterschap: Lijst 13 - Lijst 50 plus - nr. 9
D'r mot get gebeure! Als inwoner in Limburg heb ik veel te maken met lokale overheden: gemeenten, het Waterschap Limburg en de Provincie. Betreft overstroming en waterschade gaat, afgeven van vergunningen, handhaven van regelgeving of in stand houden van cultureel erfgoed en natuur.
Vaak loop ik aan tegen bureaucratie en achterkamertjespolitiek. Ik ga gericht voor integer transparant bestuur en toezicht.

Belgers, M.H.A.M. (Thijs) (m) Vlodrop
Waterschap: Lijst 2 - Water Natuurlijk - nr. 16
Waarom stemmen op Thijs Belgers? Mijn inzet voor de natuur onder water in de Roer. Voorstander van voorlichting door gemeente en waterschap hoe aanwonenden van de Roer hun huizen beter kunnen beschermen. Vertegenwoordiger van 40.000 sportvissers in Limburg. Mijn inzet om samen met het waterschap de terugkeer van de zalm na 100 jaren in de Roer te realiseren.

Beltjens D.J.W. (Dennis) Posterholt
Provinciale Staten: Lijst 13 - BBB - nr. 20
Ik ben Dennis Beltjens en woonachtig te Posterholt met mijn gezin. Namens de BoerBurgerBeweging wil ik me inzetten voor een vitaal Limburg, waarin onder andere woningbouw wordt gestimuleerd en tegelijkertijd het Limburgs landschap wordt gekoesterd. Daarnaast is het behouden en verbeteren van de leefbaarheid in (dorps)kernen van belang. Boer én burger verdienen een eerlijke stem in onze Provinciale Staten.

Crompvoets R.E. (Rob) Herkenbosch
Provinciale Staten: Lijst 13 - BBB - nr. 23
Opgegroeid in Sittard en nu inwoner van het kerkdrop Herkenbosch. Mijn drijfveer: mee helpen strijden voor goede (leef)omstandigheden voor burgers, boeren en bedrijven om het platteland blijvend te verbinden met de stad, door te voorzien in goed openbaar vervoer, dokterspraktijken, voldoende winkels en bankdependances om te kunnen voorzien in de dagelijkse benodigdheden en hulp voor jong en met name oud.

Goossen I.J.G. (Iloy) Melick
Provinciale Staten: Lijst 13 BBB nr. 10
Ik ben Iloy Goossen van BoerBurgerBeweging (BBB) Limburg, Lijst 15 Nr. 10, en ik ben uw stem voor een vitaal Limburg. Ik zal mij inzetten voor het stimuleren van woningbouw voor doorstroming in de dorpen en steden, het vergroten van de politieaanwezigheid op het platteland, een efficiënte bescherming tegen hoog water en het behoud van het prachtige Limburgse landschap. Stem voor een gezond en bloeiend Limburg op 15 maart 2023!

Goossen, M.J.L. (Math) Melick
Waterschap: Lijst 17 BBB nr. 1
Ik ben Mathieu Goossen uit Melick en ik wil mij inzetten voor betrouwbaar, beschikbaar en betaalbaar water voor burgers en bedrijven. Ik sta voor waterveiligheid, innovatie en rechtvaardige belastingen. Als BBB willen wij voor een duurzaam waterbeheer en een betere toekomst zorgen. Stem daarom op mij, BBB lijst 17, nr. 1 bij de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Hameleers R.B. (Ronny) (m) Sint Odiliënberg
Provinciale Staten: Lijst 8 D66 nr. 21
Limburg is een prachtige provincie, een stukje Nederland waar het uitzonderlijk goed thuiskomen is. Door bestuurlijk gedoe op provinciaal niveau was er de afgelopen tijd regelmatig sprake van stilstand. Namens D66 wil ik mijn (maatschappelijke) steentje bijdragen en inzetten op vooruitgang, zodat we ook in de toekomst mogen genieten van al het moois dat onze provincie te bieden heeft.

Hintzen P.H.C. (Peter) (m) Posterholt
Provinciale Staten: Lijst 17 JA21 nr. 7
De burger centraal zetten, gebeurt te weinig in het huidige politieke landschap. Mijn doel is onder meer de vertrouwensbreuk tussen de politiek en de burger en het midden- en kleinbedrijf te herstellen. Ik wil niet aan de zijlijn staan toekijken en vind dat het de hoogste tijd is voor een nieuw constructief, betrouwbaar geluid op rechts. Deze partij is JA21, een conservatieve liberale partij die vindt dat het echt anders moet. U treft mij aan op lijst 17 nr. 7.

Kurstjens, E.G.C.J. (Edwin) Montfort
Waterschap: Lijst 17 BBB nr. 25
Ik ben Edwin Kurstjens, opgegroeid en woonachtig in Montfort. Ik wil mij inzetten voor het behoud van betaalbare en goede stuurbare watersystemen in zowel natte als droge jaren. Waar waterafvoer en waterberging centraal staat en daar waar mogelijk ook ruimte is voor natuurlijke ontwikkelingen. Tevens evenredige lasten voor burgers, bedrijven, boeren, én natuur. Plannen maken met feiten, niet met aannames en emoties.

van der Linden, H.M.V. (Henk) (m) Sint Odiliënberg
Provinciale Staten: Lijst 9 Lokaal Limburg nr. 6
Waterschap: Lijst 7 Lokaal Limburg nr. 27
Al lang actief in de politiek. Lokaal Limburg staat voor ‘politiek van onder op’ dus vanuit de mensen en de gemeenten richting provincie- en landsbestuur, daar voel ik me bij thuis. Kandidaat, omdat Ik wil blijven bijdragen aan een goed bestuurde provincie, vanuit het gedachtegoed ‘van onder op’ en ‘het collectief geheugen’ in de Staten behouden zodat de controlerende taak goed uitgevoerd kan worden.

van Meel, D.M. (Dorien) (v) Herkenbosch
Waterschap: Lijst 4 Waterbelang Midden-Limburg nr. 4
Ik heb niet veel verstand van waterbeheer, maar als bestuurslid heb je andere kwaliteiten nodig. Ik ben vooral goed in mensen met elkaar verbinden, heb een groot en gevarieerd netwerk, hou van helder en duidelijk communiceren en van luisteren naar anderen, met name naar mensen om mij heen. We moeten het met elkaar doen en hebben elkaar heel hard nodig.

Nijskens, H.L.M. (Herman) (m) Melick
Provinciale Staten: Lijst 4 VVD nr. 2
Waterschap: Lijst 5 VVD nr. 24
Ik wil mij graag inzetten voor de ruimte die nodig is voor wonen, natuur, landbouw maar ook cultuur en werkgelegenheid. Een goed vestigingsklimaat bindt bedrijven en haalt bedrijven naar onze provincie. Een gevarieerd cultuuraanbod bindt mensen en haalt mensen naar Limburg. Aandacht voor natuur en omgeving biedt ruimte om verantwoord te investeren in het mooie dat Limburg zo aantrekkelijk maakt.

Roubroeks, J.J.G. (Jeroen) (m) Vlodrop
Provinciale Staten: Lijst 1 CDA nr. 17
Waterschap: Lijst 4 Waterbelang Midden-Limburg nr. 8
Ik wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Water raakt ons allemaal en we staan de komende jaren voor grote uitdagingen om het waterbeheer op orde te krijgen en te houden. De grote dynamiek in Limburg creëert continue spanningsvelden, denk aan woningbouw versus de transitie van het platteland. Graag bouw ik mee aan een betere samenleving voor en door elkaar en waar we naar elkaar omzien. Waar we de problemen aanpakken en niet vooruit schuiven, zodat we een beter Limburg door kunnen geven aan onze kinderen.

van Soest L.J.M. (Liesbeth) (v) Melick
Provinciale Staten: Lijst 6 GroenLinks nr. 18
De komende jaren valt er in Limburg veel te doen. Voor een goed leven voor iedereen is het nodig ons op de toekomst voor te bereiden. Een gezonde leefomgeving door goede zorg voor de natuur en voor de mensen. Politici die (ver) vooruit durven kijken. Zodat het voor iedereen aangenaam wonen en werken blijft in Limburg. Met mijn politieke ervaring denk ik daaraan bij te kunnen dragen.

Tegels, W.H.M. (Wim) (m) Roerdalen
Provinciale Staten: Lijst 11 50 plus nr. 19
Waterschap: Lijst 13 Lijst 50 plus nr. 15
Als ecoloog ben ik vertrouwd met beken en rivieren. Ik geniet ervan, maar ik ken ook de nukken van onze rivieren. Daarom ben ik één van de initiatiefnemers van Hoogwaterwacht Vlodrop. Lokale kennis en daadkracht wordt hier ingezet voor zelfredzaamheid. Helaas ondersteunt Waterschap Limburg ons initiatief vooralsnog niet. Het roer moet om. De kloof tussen burgers en waterschap moet kleiner.

Thevissen, M.J.A. (Marjo) (v) Herkenbosch
Waterschap: Lijst 7 Lokaal Limburg nr. 12

Wolters, L.M.E.G.M. (Leon) (m) Vlodrop
Waterschap: Lijst 4 Waterbelang Midden-Limburg nr. 13

Gepubliceerd: 08 MAA 2023 - 15:31