RoerdalenNU.nl gratis publiciteit voor verenigingen

RoerdalenNU.nl gratis publiciteit voor verenigingen

Vraag: waar halen inwoners van Roerdalen de meeste informatie vandaan? Nee, dat is niet de krant of weekkrant VIA, maar dat zijn de lokale dorpsbladen.

Uit onderzoek van bureau Flycatcher Research blijkt dat de dorpsbladen voor inwoners van Roerdalen met afstand de belangrijkste informatiebron zijn. Daarom hebben de zes dorpsbladen van Roerdalen en de gemeente Roerdalen hun samenwerking verder versterkt. Het resultaat is een nieuw concept: het nieuws- en informatieplatform RoerdalenNU.nl. Een formule die erop gericht is om het verenigingsleven in Roerdalen te versterken.

Nu al een schot in de roos
De nieuwe opzet voorziet in een vernieuwde versie van het vertrouwde (papieren) dorpsblad en een uitbreiding naar online lokaal nieuws. Dat blijkt na vier maanden al een schot in de roos. Het bereik van de dorpsbladen is aanzienlijk vergroot en het lezerspubliek aanmerkelijk verjongd.

Voor verenigingen zijn de dorpsbladen het medium bij uitstek om niet alleen hun eigen leden, maar ook de lokale achterban (potentiële nieuwe leden of publiek) te bereiken. Plaatsing van nieuwsberichten, verslagen en aankondigingen van activiteiten in zowel de papieren als de digitale uitgave van uw dorpsblad is daarom voor verenigingen en lokale niet-commerciële organisaties geheel gratis.

Aanlevering
De deadline voor het aanleveren van verenigingsnieuws is woensdagmorgen om 9.00 uur. Uw bericht wordt dan in de uitgave van de daaropvolgende week geplaatst. Voor de opgave van verenigingsnieuws maken we onderscheid tussen nieuwsberichten en agenda-items.

Aanlevering van nieuwsberichten (verslagen, benoemingen, jubilea, ledenwerving, onderscheidingen, uitslagen, oproepen voor deelname aan activiteiten of aankondigingen van acties en collectes, etc.) kan via: www.roerdalennu.nl/aanmelden/nieuwsbericht.

Aanleveren van agendaberichten (activiteiten met een concrete datum, aanvangstijdstip en locatie) kan via www.roerdalennu.nl/aanmelden/activiteit.

Advertenties
Gratis plaatsing van verenigingsnieuws geldt alleen voor tekstberichten. Voor posters, flyers en affiches etc. geldt het advertentietarief. Verenigingen en niet-commerciële organisaties uit Roerdalen krijgen een korting van 25 procent op de geldende tarieven. Ook het opgeven van advertenties gebeurt via formulieren. Kijk voor meer informatie op www.roerdalennu.nl/adverteren.   

RoerdalenNU.nl: maak er gebruik van!

Vragen, reacties, suggesties of ideeën? redactie@roerdalennu.nl 

Gepubliceerd: 19 MEI 2022 - 08:54
Laatste update: 27 MEI 2022 - 18:13