Roerdalen trekt er massaal op uit

Roerdalen trekt er massaal op uit

Dubai, Duitsland, Griekenland, Oostenrijk, Italië, Denemarken, Frankrijk, Curaçao, Kroatië, Indonesië, Singapore, Spanje, Engeland, Zwitserland of de Verenigde Staten. Inwoners van Roerdalen waaieren de komende weken uit naar alle uithoeken van de wereld om vakantie te vieren. Dat blijkt uit een poll van RoerdalenNU.nl.

Roerdalen trekt er massaal op uit. Maar liefst 72 procent van de deelnemers aan de mini-rondvraag is de komende weken vier of meer aaneengesloten nachten van huis. Twaalf procent blijft lekker thuis om te genieten van het Klein Geluk in de eigen omgeving. Tien procent kiest ervoor om dagtrips te gaan maken en zes procent is inmiddels al op vakantie geweest.

Door corona viel voor veel mensen de vakantie de afgelopen twee jaar in het water. Daarom wordt dit voor 28 procent van de respondenten de eerste vakantie sinds 2019. 58 procent van de deelnemers is ook in 2020 en/of 2021 al op vakantie geweest. Voor de overige 14 procent is deze vraag niet van toepassing.

Vervoersmiddel
Van de vakantiegangers gaat 62 procent met een eigen vervoersmiddel zoals de auto, camper of motor op pad. Achttien procent gaat met het vliegtuig, twee procent met de trein en twee procent met de boot.

RoerdalenNU vroeg de deelnemers ook wat ze op vakantie zoal gaan ondernemen. Op deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk. Bijna twee derde van de respondenten gaat steden, bezienswaardigheden en/of mooie plekjes bezoeken. Tot rust komen in de natuur is voor 62 procent van de vakantievierders een favoriete bezigheid. Ruim een derde trekt vooral voor zon, zee, en strand eropuit, terwijl veertig met name op vakantie gaat om te relaxen. Tien procent wil op vakantie graag andere culturen leren kennen.

Foto: freepik.com

Gepubliceerd: 04 AUG 2022 - 08:27
Laatste update: 05 AUG 2022 - 16:44