Roerdalen helpt clubs met compensatie voor energiekosten

Roerdalen helpt clubs met compensatie voor energiekosten

Vrijwilligersorganisaties uit Roerdalen die vorig jaar in de problemen zijn gekomen door de gestegen energieprijzen, kunnen nu bij de gemeente subsidie aanvragen als tegemoetkoming in hun energiekosten. Dat heeft het college van B en W besloten. De gemeente helpt hen bovendien bij het duurzamer maken van hun organisatie of accommodatie.

Subsidie aanvragen
Afgelopen jaar stegen de energieprijzen flink. Veel verenigingen, stichtingen, dorpshuizen en culturele instellingen in Roerdalen gingen daardoor fors meer betalen. De gemeente wil hen graag op korte termijn ondersteunen. Dat gebeurt via een tegemoetkoming in de energiekosten. Hiervoor heeft de gemeente een bedrag van 225.000 euro beschikbaar gesteld. Dit wordt naar rato verdeeld over de aanvragers. Aanvragen kunnen tot en met 3 april worden ingediend.

Blijvende ondersteuning
Daarnaast wil Roerdalen vrijwilligersorganisaties ook op de langere termijn ondersteunen. Wethouder Jan Smits: “Energie besparen loont, zeker nu de kosten van energie zo hoog zijn. Samen met vrijwilligersorganisatie willen we de mogelijkheden in kaart brengen om te verduurzamen. Dit is maatwerk. De ene organisatie is gebaat bij zonnepanelen, de andere bij energiezuinige verlichting.  Hierover denken we met hen mee.” Alle organisaties die een subsidieaanvraag indienen, worden in de loop van 2023 door de gemeente uitgenodigd voor een gesprek over de mogelijkheden voor verduurzaming.

Meer informatie: op www.roerdalen.nl/energieondersteuning staat uitgebreide informatie over de subsidie.

Gepubliceerd: 01 MAA 2023 - 10:06