Roerdalen gaat werken met projectwethouders

Roerdalen gaat werken met projectwethouders

Het college van Roerdalen gaat aan de slag met een werkwijze waarbij de wethouders naast hun eigenlijk vakportefeuille tevens verantwoordelijk zijn voor grote projecten die aspecten omvatten die onder meerdere portefeuilles vallen. Het college denkt hiermee efficiënter en slagvaardiger te kunnen werken.

Een voorbeeld ter verduidelijking: bij de realisatie van het multifunctionele centrum in Vlodrop zijn de portefeuillehouders voor Onderwijs, Vastgoed, Ruimtelijke ordening, Economie, Maatschappelijke voorzieningen en Veiligheid betrokken. Door het project te beleggen bij één wethouder wordt voorkomen dat het in allerlei deelprojectjes uit elkaar valt. De regie ligt in één hand waarmee de samenhang gewaarborgd is en overzicht behouden wordt. De projectportefeuillehouder neemt voor het betreffende project de taken van de vak-portefeuillehouder volledig over en heeft een coördinerende rol in het geheel en houdt de samenhang in de gaten. Hij is tevens aanspreekpunt voor het betreffende project binnen de gemeentelijke organisatie en voor externe partijen.

De verdeling van de projectportefeuilles is als volgt:
Wethouder Loes Vestjens: multifunctioneel centrum Vlodrop;
Wethouder Jan Smits: gebiedsontwikkeling Flinke Ven;
Wethouder Roland Slangen: Dorpspark Schepersheuvel en realisatie tijdelijke woningen;
Wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen: energietransitie en centrumplan Herkenbosch.

V.l.n.r. de wethouders Roland Slangen, Jacqueline Westhelle-Aelen, Loes Vestjens en Jan Smits gaan aan de slag met een nieuwe werkwijze.

Gepubliceerd: 24 JUL 2022 - 09:50
Laatste update: 24 JUL 2022 - 13:56