Roerdalen controleert extra op feestjes op de Meinweg

Roerdalen controleert extra op feestjes op de Meinweg

Feesten zonder coronapaspoort is lastig. Daarom zijn er steeds vaker illegale feesten, bijvoorbeeld in een loods, een tunnel of een bos. In onze gemeente zijn regelmatig feesten in het Meinweggebied. De politie, de boa’s en Staatsbosbeheer gaan extra controleren op illegale feesten. Feestgangers riskeren een flinke boete.

De laatste tijd zijn er regelmatig illegale feesten in het Meinweggebied. Met een dj, verlichting en soms honderden mensen. Omdat de gemeente en de politie hier niet van op de hoogte zijn, heeft zo’n feest allerlei risico’s. Als bijvoorbeeld iemand onwel wordt, kunnen de hulpdiensten hem of haar niet snel bereiken. Verder verjaagt het harde geluid de dieren in het gebied. Ook zien we dat bijzondere planten kapot worden getrapt.

Boete
“We begrijpen dat mensen toe zijn aan een feestje. Maar grote, illegale feesten in een kwetsbaar natuurgebied, dat kan écht niet,” aldus burgemeester Monique de Boer. “We zijn hier helemaal klaar mee en daarom gaat de politie veel harder optreden. Tot nu toe vroeg de politie aan feestgangers om op te ruimen en te vertrekken. Vanaf nu kunnen feestgangers en de organisatie een flinke boete krijgen. Ook zal de politie spullen zoals geluidsapparatuur in beslag nemen.”

Veiligheidsregels
Toch een feest of evenement organiseren? Neem dan contact met ons op. Zo kunnen we samen bekijken wat er mogelijk is en of het veilig is. Meer informatie staat op https://www.roerdalen.nl/evenement-organiseren. 

 

Gepubliceerd: 17 NOV 2021 - 19:38