Roerbrug vrijdagavond definitief weer open

Roerbrug vrijdagavond definitief weer open

Net voor het carnavalsweekend op vrijdag 17 februari wordt de Roerbrug weer in gebruik genomen. Dat meldt het projectteam Roerbrug van de Provincie Limburg.

De werkzaamheden zijn nog niet helemaal klaar. Aan de brug wordt nog enkele weken gewerkt. De werkzaamheden onder de brug zijn nog niet helemaal afgerond. Het verkeer op de brug heeft hier echter geen last van en kan gewoon gebruik maken van de brug. Het dubbelzijdig fietspad aan de westkant van de brug blijft open. Het fietspad aan de oostkant blijft overdag, gedurende de werkzaamheden onder de brug nog even gesloten. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden voor 31 maart afgerond.

Op vrijdag 17 februari wordt de Roerbrug Sint Odiliënberg in de avond voor alle verkeer weer in gebruik genomen. De omleidingsroutes worden dan opgeheven. De verkeersbrug voldeed door het toenemend en zwaarder wordend verkeer in haar huidige situatie niet meer aan de constructieve veiligheidsnorm. Daarom was versterking van de brug noodzakelijk.

Fietsers
De werkzaamheden onder de brug zijn op het moment van ingebruikname van de brug nog niet helemaal afgerond. Het verkeer op de brug heeft hier geen last van en kan gewoon gebruik maken van de brug. Het dubbelzijdig fietspad aan de westkant van de brug blijft open. Het fietspad aan de oostkant blijft overdag, gedurende de werkzaamheden onder de brug nog even gesloten. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden voor 31 maart afgerond.

Arriva
Nadat de brug weer opengesteld is voor verkeer, rijden ook de bussen van Arriva vanaf zaterdag 18 februari weer hun gebruikelijke route. Kijk voor de actuele dienstregeling op www.arriva.nl

Gepubliceerd: 16 FEB 2023 - 16:04