Repair Café verplaatst naar vrijdag 27 mei

Repair Café verplaatst naar vrijdag 27 mei

In verband met Hemelvaartsdag is het  Repair Café van Seniorenvereniging Sint Odiliënberg deze maand op vrijdag 27 mei 2022 vanaf 13.30 uur geopend. Dan zitten de repairders weer voor u klaar om uw defecte spullen te repareren, verstellen, herstellen of vermaken. Er zal ook weer iemand aanwezig zijn om u te helpen met programma’s op uw pc, IPad, tablet, IPhone of Android-smartphone. Het gaat vaak om kleine handigheidjes om uw apparatuur of een programma gemakkelijker te kunnen bedienen.

Ons Repair Café is gevestigd in een zaal van de Roerparel, aan de Schaapsweg 24 te St. Odiliënberg. Onze technische mensen kunnen (bijna) alles repareren. Zoals u misschien wel weet hebben wij ons Repair Café geruime tijd geleden uitgebreid met twee dames die handig zijn met naaimachine, naald en draad. Dus ook als u iets te verstellen, herstellen of vermaken hebt, bent u van harte welkom.

Ons Repair Café is voor iedereen geopend, dus voor alle leeftijden en voor alle mensen uit Roerdalen! Ons motto is: weggooien, mooi niet!

De reparaties zijn in principe gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld, zodat wij ons Repair Café in stand kunnen houden.

Ook als u niets te repareren heeft bent u van harte welkom in ons Repair Café. Gewoon voor een gezellig praatje onder het genot van een kop koffie.

Misschien zijn er mensen die voor anderen thuis een klein klusje willen uitvoeren. Vraag en aanbod zijn dan ook op dit gebied welkom!

Mensen die digitaal handig zijn en eventueel als digimaatje willen fungeren kunnen zich ook aanmelden. Er zijn nog mensen die niet weten hoe je een computer, tablet, of smartphone gebruikt, een e-mail verstuurt, iets online regelt of koopt. Dat is vervelend, want het leven zonder internet wordt steeds moeilijker. Wanneer je niet handig bent met smartphone, tablet of computer, maakt dat soms ook eenzaam. Bijvoorbeeld omdat je niet kan appen, Facebooken of facetimen. Daarom zijn er digimaatjes.

Een digimaatje is een vrijwilliger die thuis langskomt om te leren werken met computer, tablet of smartphone. De deelnemer wordt steeds zekerder met het apparaat en zal steeds meer kunnen en ook durven, tot het digimaatje overbodig wordt. Ook kan een digimaatje eventueel telefonisch advies geven.

Een digimaatje is geen computerheld. Een digimaatje is rustig en neemt de tijd om een ander te laten leren. Digimaatje neemt de taken niet over, maar ondersteunt de deelnemer. Uiteraard snapt digimaatje de basis van computergebruik zoals: e-mailen, sociale media, apps downloaden, overzicht maken en virus scannen. Eventueel helpen met internetbankieren of DigiD hoort er soms ook bij. En je hebt aandacht voor veilig internet gebruik.

 Voor meer informatie kunt u terecht bij Piet van der Vorst via e-mail:

voorzitter@seniorenberg.nl of via tel: 0475-533102 of 0619855594

 Schema 2022: 30/6, 01/9, 29/9, 27/10, 24/11, 22/12.  

 

Gepubliceerd: 09 MEI 2022 - 20:28